Kiracılar Dikkat! Bazı Ev Sahiplerinden Akılalmaz Oyun

Kiracılar Dikkat! Bazı Ev Sahiplerinden Akılalmaz Oyun
Gün geçtikçe artan ev bulma ve kiracı krizlerine bir yenisi daha eklendi. Buna göre mevcut kiracıyı çıkarıp yeni kiracı arayışına giren bazı ev sahipleri uyguladıkları yeni bir yöntemle adeta akıllara durgunluk getirdi.

Ev sahipleri ve kiracılar arasında çıkan "fırsatçılık" durumlarına her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. TV100'ün haberine göre bazı ev sahipleri mevcut kiracıyı çıkarıp zamlı fiyatla yeni kiracı arayışına geçtiğini daha önce birçok haberde duyurmuştuk. Bu taktiğe bir yenisi daha eklendi. Artık özellikle bazı ev sahipleri, yeni kiracıya vereceği gayrimenkulünde emlakçıyı aradan çıkararak sanki arada komisyoncu biri varmış gibi komisyon parasını da ev sahibi alarak yeni bir oyunun fitilini ateşlemeye başladı.

anlasma.webp

Emlakçı komisyonuna artık ev sahipleri göz dikti

Bazı ilan verilen sitelerde kiralık olan gayrimenkule istenen gerekçeler epey dikkat çekiyor. Bazı fırsatçı ev sahiplerinin komisyon parası da dahil olmak üzere komisyon ve depozito+ 1 aylık kira bedelini peşin olarak talep ediyorlar. Hal böyle olunca kiracıların da mağduriyeti devam ediyor. Bu durum karşısında birçok kiracının ise nasıl bir yol izlemesi gerektiğini bilmemesiyle beraber bazı kiracılar ise bu gibi oyunlara boyun eğmek zorunda kalıyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.