Aşure Günü 2023 ne zaman, Muharrem ayı ne zaman başlayacak?

Aşure Günü 2023 ne zaman, Muharrem ayı ne zaman başlayacak?
Aşure gününün yaklaşmasına sayılı günler kala pek çok vatandaş Muharrem ayı ne zaman? Aşure günü hangi güne denk geliyor? Sorularını soruyor. Bu haberimizde detaylarıyla aktardık.

Necdet Oktay Apaydın- Aşure Günü ya da diğer adıyla Muharrem ayı, Hac ibadetinin gerçekleştiği Zilhicce ayından sonradır ve bu ay "Allah'ın ayı" olarak bilinir. Hicri takvime göre yılın ilk ayı olarak kabul edilir. İslam dinine göre, Hazreti Adem'den itibaren peygamberlerin hayatında önemli olayların yaşandığı, bereket, paylaşma, birlik ve beraberliğin simgesi olan aşurenin yapıldığı muharrem ayının onuncu günü olan "Aşure Günü" idrak edilecek. Birçok kişi gerek ibadetleri gerek ise Aşure Gününü oldukça araştırıyor. Bu ay Temmuz ayında Aşure Günü hangi tarihler arasındadır? Aşure Günü hangi gün? Muharrem ayı ne zaman başlayacak? Bu gibi soruların yanıtını haberimizde aktardık..

Muharrem Ayı ne demek?

“Muharrem” hürmet edilen anlamındadır. Arapça bir kelime olan émuharrem" yasaklanan ve haram kelimelerinden türetilmiştir. Bu ay, Hz. Peygamber (s.a.s.) tarafından Allah’ın ayı diye kabul edilir. Muharrem’in onuncu günü âşûrâ günüdür. Bu gün oruç tutmak da bazı alimlere göre sünnettir.

Muharrem Ayı ne zaman 2023?

Diyanet tarafından resmi internet sitesinde paylaşılan takvime göre Muharrem ayı 19 Temmuz 2023 Çarşamba günü başlayacak ve 16 Ağustos Çarşamba günü sona erecek.

Aşure Günü ne zaman 2023?

Aşure Günü, Muharrem ayının 10. günü olarak kabul edilir ve Hz. Adem'den bu yana gelen bütün peygamberlerin hayatında önemli olayların yaşandığı belirtilerek paylaşma, bereket ve bolluğu simgeler. Aşure Günü bu yıl (Temmuz 2023) 28 Temmuz 2023 Cuma (bugün) günüdür.

Muharrem ayında oruç tutulur mu?

Bazı din görevlilerine göre Muharrem ayının ilk günü oruç tutmanın sünnet olduğu belirtiliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.