Magazin gündemi bombalarla meşgul

Son günlerde gördüğümüz şeylere şaşırsak mı şaşırmasak mı bilemedim.
Günlerce, haftalarca, aylarca gözümüzün önünde her şeyi yaşayan, yapmadıkları kalmayan çift tutuklandı. Hem adliye koridorları ağzına kadar dolu emniyetin yanı sıra magazin muhabirleri 7/24 iş başında.
Bugüne kadar yaptıklarının sınırı yoktu ama şu an kapalı kapılar ardındalar.
Çocuklarının durumunu anlamak ve buna göre bir pozisyon alınmak zorunda.
Onlar suçlu dahi olsa da şu an bunları idrak edemeyecek yaşta çocukları var.
Yarın olan bitenlerden en az şekilde etkilenip yine bu topum içerisinde yer almaları gerekiyor. Anne ve babaları da olsa dışlanmamaları ve yer verilmesi lazım.
Ortaya atılan iddialar çok ciddi. Diğer yandan bu işin adli ve ekonomik boyutu var. Sonuna kadar cezalarını çekmeleri gerekiyor.
****

Bugün bir asgari ücretli çalışan kendini idame ettiremezken, atanamayanlar intihar ederken, oğluna bakamadığı için canına kıyanları gördük.
Diğer yanda ise para şovuyla her gün milyonların karşısına çıkan bir kadın ve eşi.
Sosyal medya, iş ve müzik dünyası... Ne ararsanız var ve her yerden para oluk oluk akıyor. Her şey abartılı şekilde insanların gözüne sokuluyor. Evini topladığı için cumhuriyet verilen hizmetçiden tutun da site içinde kamyonla gül dökülmesine kadar...

***

Bu iş daha çok uzun süre gündemde kalır. Parası olan konuşulur. Her hali ile.
Bizim kendi hayatımıza bakıp odak noktalarımızı farklı yerlere çekmemiz gerekiyor. Çünkü yaşam devam ediyor.
Ülkede bunlar olurken bir de geçinmeye çalışıyoruz.

***

Öğrenciler, işsiz mezunlar, gençler, hayatın her kesiminden insan bir şekilde kendi yağında kavrulmaya gayret gösteriyor.

***

Dün akşam Survivor'da eleme günüydü. TV8'de heyecan devam ediyor ve yarışmacılar hayallerinden uzaklaşıyor. Dün programdan ayrılan isim Barış'tı. Yolu bundan sonra açık olsun. Kalanlar arasındaki rekabetin sonunda kimin kazanacağını sabırsızlıkla bekliyorum.

***

Geçen hafta cumhuriyetimizin 100'üncü yılını coşku ile kutladık. Bu ülkenim bir vatandaşı olmak beni gururlandırıyor. 10 Kasım'da ise Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümü. Atamızın emanetini korumak biz gençlerin en büyük vazifesi olmalı. Ruhu şad olsun.

***

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nazlıcan Mert Arşivi