Mansur Yavaş'tan kendisini hedef alan İYİ Parti adayına: 'Ruh sağlığını kaybetmiş'

Mansur Yavaş'tan kendisini hedef alan İYİ Parti adayına: 'Ruh sağlığını kaybetmiş'
ABB Başkanı Yavaş, İYİ Parti adayı Cengiz Topel Yıldırım'ın kendisine yönelik suçlamalarına karşı yanıt verdi. Yavaş, "Benden Mamak Belediye Başkanlığı'nı istedi, bizde vermeyince oralarda Yavaş'ı karalıyor. " dedi.

İYİ Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP ABB Başkan Adayı Mansur Yavaş hakkında yolsuzluk suçlamasında bulunması yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Mansur Yavaş'ı hedef alan Yıldırım, "5 milyar 928 milyon bir para belediye kasasında olması gerekirken yok’ soruyoruz bu para nerede?" diye sormuş devamında da "Belediye, 5 yılda '6 milyar 937 Milyon TL' zarara girdi. Belediye 308 milyar kaynağın sadece yüzde 3,27’sini sosyal yardımlara harcamış" şeklinde konuşmuştu.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Uğurhan Ferudun Berat Tiryaki de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Yıldırım'ın iddialarına tepki göstermiş gerçekleştireceği projeleri ve neden “en iyisi” olduğunu anlatmak yerine Mansur Yavaş'ı hedef almasına sert çıkmıştı.

TV100 kanalında Candaş Tolga Işık’ın sunduğu Az Önce Konuştum programına katılan Yavaş, Yıldırım'ın iddialarıyla ilgili konuştu. Yavaş, Yıldırım'ın Mamak Belediye Başkanlığı'nı istediğini ancak vermeyince kendisini karaladığını iddia etti.

Mansur Yavaş'ın konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

“CENGİZ TOPEL YILDIRIM BENDEN MAMAK BELEDİYE BAŞKANLIĞINI İSTEDİ”

Işık'ın "İYİ Parti'nin ABB adayı Cengiz Topel Yıldırım, sizinle ilgili bir iddiayı ortaya attı. Asfalt ihalesi yapılıyor. İki firmanın teklifi kuruşu kuruşuna aynı. 27 işgal evi var, 27'sinin de birim fiyatları aynı. Bu ortalama zekaya sahip bir insana çok mantıklı gelmiyordur? diyor. Bunun adı ihaleye fesat karıştırmaktır diyor." sorusuna "Onun söylediği doğru, nasıl doğru diyeceksiniz? İhaleye fesat karıştırmakta onun tecrübesi çoktur. İhaleler nasıl yapılıyor? Bizim bütün ihalelerimiz açıktır. Katılımcılar gelip zarflarını teker teker veriyor. Tek tek zarflar açılıyor. İki kişi kuruşu kuruşuna aynı teklifi vermiş. Fakat birisi eksik evraktan elenmiş. Aynı fiyatı veren ihaleyi alamamış. O ihale uzmanıdır. Çok girip çıkmıştır ihalelere. Siz ihaleye girmeden aynı rakamı verip veremeyeceğini nereden bilebilirsiniz ki? 10 tane katılımcı var. Biri elenmiş, dokuz katılımcı var. Biri fiyatta daha fazla kırım yaparak ihaleyi almış. Böyle bir şey iddia edildiğinde savcılığa gidin diyorum. Lafı ortaya bırakıp geri kaçmayacaksın. Gidersin savcılığa böyle bir şey var dersin. Aday olduğu partinin genel başkanı ile ben 40 ile gitmişimdir. Her yerde Akşener benim dürüstlüğümü anlatmıştır. Akşener'i yalanlıyor. Basına yansıdığı için söylemek zorundayım. Geldi benden Mamak Belediye Başkanlığı'nı istedi, bizde vermeyince oralarda Yavaş'ı karalıyor. Maden Yavaş yanlış bir insan neden bizle çalışma istedi? Mamak'tan belediye başkanı olamazsın dedik, gitti. Lafı ortaya alıp kara almak için böyle konuşmak olmaz. Namuslu bir insansa gidip evrağı savcılığa verecek. Attığı iftiranın bedelini kendisi ödeyecek. Durmuş, durmuş bunu seçime giderken mi öğrenmiş?" diye konuştu.

"RUH SAĞLINI KAYBETMİŞ BU ARKADAŞ"

Yıldırım'ın "5 milyar 928 milyon bir para belediye kasasında olması gerekirken yok’ soruyoruz bu para nerede?" sözleriyle ilgili Yavaş "Belediyenin beş kuruşu kaybolmaz. Türkiye'de bütün harcamalarını yayınlayan biziz. Şirketlerde yeminli mali müfettişlerimiz var. Sayıştaş denetliyor bizi. Hiçbir şekilde bununla ilgili bilgimiz yok. Sayıştaş raporu olsa bununla ilgili bizi tefe koyarlar. Ruh sağlını kaybetmiş bu arkadaş. Gitsin savcılığa başvursun. Bize bunları savunmak zorunda bıraktırıp projelerimizi anlatmaktan geri koyuyorlar. Bunun muhattapları bizim şirketlerimiz, genel müdürlerimizdir. Herkes ağzından çıkanın sonucuna katlanacaktır." dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.