Yemekhane işçileri promosyon istiyor

Yemekhane işçileri promosyon istiyor
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi yemekhanesinde çalışan işçiler, promosyon haklarını talep ediyor

OSMAN KÖSE- İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi yemekhanesinde çalışan işçiler promosyon haklarını talep edince dekanlık işçilerin promosyon hakkı olmadığını söyledi. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinin yemekhanesinde, Hames Yemekçilik bünyesinde çalışan işçiler, hastanedeki diğer çalışanların promosyon aldığını belirtti, kendileri de promosyon talebiyle dekanlığa dilekçe yazdı. Dekanlık tarafından incelenen dilekçe üzerine yemekhanede örgütlü olan Hak-İş’e bağlı Öz Gıda-İş’e yapılan yazılı açıklamada, “Fakültemiz yemek hizmetini Hames Yemekçilik firmasından porsiyon bazlı almakta. Hizmet alımı yöntemiyle yemek hizmeti alınmamaktadır. Hames Yemekçilik çalışanlarının fakültemizin herhangi bir şekilde personeli olmadıklarından dolayı banka promosyonuna dahil edilmesi ve personel kimlik kartı verilmesi mevzuat hükümleri uyarınca mümkün olmamaktadır” dedi.

Üvey evlat muamelesi görüyoruz

Öz Gıda-İş’in yazılı açıklamayı işçilere yönlendirmesi üzerine, işçiler “Biz üvey evlat muamelesi görüyoruz, hastanede tüm çalışanlar hakkını aldı, bir tek biz promosyon hakkımızı alamadık” dedi.
Gıda-İş Genel Başkanı Olcay Ozak ise işçilerin kendi firmalarından promosyon talebi için mücadele etmesi için çağrı yaptı. Ozak, “Hastane bizim işçimiz değilsiniz demiş. O zaman sendika bunu firmadan talep etmeli. İşçiler mücadele ederse, sendika bastırırsa firmadan işçinin promosyonunu alabilir. Hastanedeki tüm işçiler gibi yemekhane işçilerinin de hakkıdır bu” dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:OSMAN KÖSE- 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.