Ümraniye’de Hoca Esman ve Emine Aker Camii açıldı

Ümraniye’de Hoca Esman ve Emine Aker Camii açıldı
Esman Aker'in katkılarıyla Ümraniye Belediyesi tarafından yapılan Hoca Esman ve Emine Aker Camii'si hizmete açıldı. Kuran-ı Kerim tilavetiyle açılışının yapıldığı cami, 500 kişiye hizmet verebilecek kapasitede de inşa edildi.

Ümraniye Tatlısu Mahallesi'nde ilçe müftülüğünün desteği hayırsever Esman Aker'in katkılarıyla Ümraniye Belediyesi tarafından yapılan Hoca Esman ve Emine Aker Camii'si hizmete açıldı. Açılışa katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Camiler, mescitler bir ülkenin İslami görüntüsünün en temel simgeleridir. Biz cami yaparız hele hele simgesel eserlerin üzerine titreriz. Böyle bir siyasi anlayışımız var. Bu camide vatandaşımız için hayırlı hizmetlere vesile olsun" dedi.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle açılışının yapıldığı cami, 500 kişiye hizmet verebilecek kapasitede de inşa edildi. Açılışa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Salim Çetinkaya, hayırsever hoca Esman Aker ve ailesi ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Camilerin önemine vurgu yapan Yazıcı, "Tebrik ediyorum, camiler, mescitler bir ülkenin İslami görüntüsünün en temel simgeleridir. Osmanlı devletinin fethettiği bütün yerlerde camiler o bölgelerin simgesel özelliklerini taşıyacak şekilde inşa edilmiştir, ecdadımız da imar ve ihyasını devam ettirmiştir. Biz cami yaparız hele hele simgesel eserlerin üzerine titreriz. Böyle bir siyasi anlayışımız vardır. Yıllardır açarsınız, açamazsınız diye tartışılan Ayasofya Camii'ni, cami olarak açıp, hizmete alan bir iktidarın mensuplarıyız. Taksim'de de yıllarca tartışılan milletin istediği mükemmel bir cami projesini ihya ettik" diye konuştu.

"31 MART SEÇİMLERİ MİLLETİMİZ VE ÜLKEMİZ İÇİN HAYIRLI SONUÇLARA VESİLE OLSUN"

Yazıcı, "Biz iş ve hizmet üretiriz eser yaparız. Bunu millet ve gelecek nesiller için yaparız. Egemenlik sizin, ülke hepimizin iş yapacak vizyonu olan kişileri, kadroları yetkilendirirsiniz diğer seçimde de denetlersiniz. 31 Mart seçimleri milletimiz ve ülkemiz için hayırlı sonuçlara vesile olsun. İstiklal Marşı'nın kabulünün 103'üncü yıldönümü bu vesileyle Mehmet Akif Ersoy'u bir kere daha rahmetle anıyorum. Cami vatandaşımız ve çocuklar için hayırlı hizmetlere vesile olsun" ifadelerini kullandı.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ise "Caminin yapımında emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hacı Esman amca ile 2 yıl önce görüştük kendisinde 3 milyon lira olduğunu söyledi burayı beğendi bir tane cami yapalım dedik. Bunun gibi 18 cami yaptık. Burası 500 kişilik çok güzel bir cami oldu. Allah Esman amcadan razı olsun. Camilerimiz, minareler olduğu sürece ülkemiz ilelebet Müslüman kalacaktır. Tabi ki gençlerimizle kalacak. Camilerde hocalarımız gençlerle atölyeler yapıyor. Böylece çocuklarımızın yetişmesini amaçlıyoruz" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından karşılıklı hediye takdim edildi ve kurdele kesimiyle tören sona erdi.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.