Mansut Yavaş'tan Gökçek'e suç duyurusu

Mansut Yavaş'tan Gökçek'e suç duyurusu
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, eski belediye başkanı Melih Gökçek hakkında, Tatlar Arıtma Tesisleri’nin yenilenmesi için 536 milyon lira borçlanma yetkisi aldığı fakat bu paranın başka yerlerde kullanıldığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in Tatlar Arıtma Tesisleri’nin yenilenmesi amacıyla Büyükşehir Belediye Meclisi’nden 2007 ve 2009 yılında 536 milyon TL borçlanma yetkisi aldığı ancak bu paranın başka işlerde kullanıldığı ortaya çıktı. Mansur Yavaş, arıtma tesisinin yapılması için kredi alınmasına rağmen halk sağlığını tehdit eden işin yapılmaması nedeniyle, Melih Gökçek hakkında “Görevi Kötüye Kullanma” ve “Çevrenin taksirle kirletilmesi” suçlarından dolayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Tatlar Arıtma Tesisleri için ODTÜ öğretim üyelerinin yazdığı raporda gelen suyun mevcut tesis kapasitesi ile arıtılmasının mümkün olmadığı belirtilmiş, kirli suyun Ankara Çayı ve Sakarya Nehrine karıştığı ifade edilmişti. Raporda bu durumun sulama ve içme suyu için zararlarından bahsedilmişti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü ise, Ankara Su ve Kanalizasyon İşleri’ne (ASKİ) yazı yazarak, Tatlar Tesisi’nin kapasitesinin suyu temizlemeye yetmemesi nedeniyle bir an önce yenilenmesi için gerekli çalışmaların yapılmasını bildirmişti.

"GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAK"
Halkın sağlığını ilgilendiren ve zehir saçan gerek asbestli borular gerekse Tatlar Arıtma Tesisleri’nin yenilenmesi işini bilerek yapmaması sonucu yaklaşık 25 milyon nüfusun olumsuz etkilenmesi nedeniyle Gökçek’in “Görevi Kötüye Kullanma” ve “Çevrenin taksirle kirletilmesi” suçlarından cezalandırılması gerektiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.