Milli Egemenlik Parkı'nın içine etmeyin efendiler...

Milli Egemenlik Parkı'nın içine etmeyin efendiler...
Gezi olaylarının çıkış sebebi olan yeşil alanı koruma mücadelesinin çeşitli alanlarda devam ettiği ülkemin en büyük metropolünden, en küçük şehrine kadar baktığımızda bu mücadelenin de çok gerçekçi olmadığı çıkar ve menfaatlerin yanı sıra şehir planından bi haber yöneticilerinin bir anlık kararlarına kurban edildiğini görmekteyiz.

Gezi olaylarının çıkış sebebi olan yeşil alanı koruma mücadelesinin çeşitli alanlarda devam ettiği ülkemin en büyük metropolünden, en küçük şehrine kadar baktığımızda bu mücadelenin de çok gerçekçi olmadığı çıkar ve menfaatlerin yanı sıra şehir planından bi haber yöneticilerinin bir anlık kararlarına kurban edildiğini görmekteyiz.
Çünkü Başkan Erdoğan'ın 'Hep dik gittik, bulutları bulan gök delenler ile İstanbul'u betonlaştırdık. Bundan bizim de suçumuz var' diyerek Fetocularla kurulan işbirliğinde ettiği gibi bu kez İstanbul'a yönelik yaptığı özürün ardından yatay yapılaşmaya ve 'Millet Bahçeleri' adını taşıyan yeşil alanlara imkan vereceklerini belirtirken bir haber de Atatürk'ün adını taşıyan İstanbul'un eski havalanın bulunduğu Bakırköy'den alıyoruz.
Yani Atattürk'ün adını taşıyan eski havalanın yerinin ne olacağının merakla beklendiği bir sırada İstanbul Bakırköy de 32 bin metrekarelik askeri alan imara açıldı.
Ve Ardahanlı hemşehrim Dr. Bülent Kerimoğlu'nun 2 dönemdir Belediye Başkanlığı yaptığı İstanbul Bakırköy de 32 bin metrekarelik askeri alan imara açan da Başkan Erdoğan'ın yönetiminde bulunan adının önüne çevreyi öne alan ama hep şehirciliği öne çeken Çevre ve Şehircilik Bakanlığıdır..
Ardahanlı Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu plana itiraz edeceklerini belirterek, “Tüm yasal haklarımızı kullanacağız. Burası yeşil kalmalı” dedi. Kerimoğlu ana planlara itiraz ettiklerini ve itirazlarının reddedilmesi üzerine dava açtıklarını söyledi. Kerimoğlu dava sürecinin devam ettiğine dikkat çekerek “Buradaki askeri lojmanlar yıkıldıktan sonra arazi TOKİ’ye devredildi. Buranın yeşil alan olarak kalması gerekiyor. Ama bakanlık burada yapılaşmayı artıran planlar yaptı. Biz kararlıyız. Bu plana da itiraz edeceğiz ve gerekirse dava açacağız. Yapılan doğru değil” dese de buna engel olacakların başında gelenin bu alandan birinci sorumlu olan kendisi gibi CHP'li olan ve AK Parti döneminde çevreye zarar veriyorlar diye kızılca kıyamet koparan CHP'lilerin kendileridir.
Ama gelin görün ki bu hiçte ele değil..
Çünkü aynı anlayış yani CHP'li hemşehrim Kerimoğlu'nun partilisi olan CHP'li Ardahan Belediye Başkanının da ve onu ortaya taşıyan partisi ile İl Başkanında Başkan Erdoğan gibi söylediklerini hayata geçirmekte bir hayli zorlandıkları gibi dediklerinin tam tersini yapmayı daha kolay ve daha rantçı görmekteler..
Bunun en son örneği 31 Mart seçimleri öncesi ormancı AK Partili Belediye Başkanının kestiği iki ağaç için Ardahan Milli Egemenlik Parkında eylem 'Ağaçları kesmeyin, yeşil alanları betonlaştırmayın' diyerek oturma eylemi yapan CHP Ardahan İl başkanın, 31 Mart sonrası partilisi Ardahan Belediye Başkanının aynı parkta betonla hemde şehrin ortasına tuvalet yaptırdığını görmezden, duymazdan gelmesi oldu.
Adı Milli, bağımsızlığı, Egemenlik yani halkın olan parkının önce adını değiştirmeye kalkan sonrasında alanını betolaştırmaya kalkan AK Partili Belediyenin bozduğu alanı iki çimle, bir ağaçla yeşillendireceğine ortasına, hemde şehrin en görünen, mitinglerin yapıldığı, ptt'sinin bulunduğu, kentin simgesi olan tarihi rus binasının karşısında, Ardahan'ın egemenlik mücadelesinde emeği olan isimleri yani İnönü ve Kongre adını taşıyan caddelerin birleştiği yerde betondan tuvalet yapması gibi İstanbul başta olmak üzere ülkenin diğer kentlerinde ki şehir imara bakışta anlayışın parti adı değişik olsa da hep aynı olduğunu görmekteyiz.
Yani kısacası; Bu gidişle başta İstanbul'un olmak üzere bir kaç ağaç diktiğimizle övündüğümüz ama yapılaşmaya gelişi güzel izin verdiğimiz, derelerini HES'le keleplçelediğimiz ülkemin Milli Egemenlik adını taşıyan parkın da içine edeceğiz gibi..
Ha unutmadan İstanbul'un geneli gibi Ardahan'ın da çevreci halık nerede diye merak ederken diğer iki haber daha alıyoruz;
Önce başta havuz medyası olmak üzere yapılan haberler arıdnan 'teröristler yaktı' denilen Dalaman ve Datça'da ki orman yangınları ile ilgili Muğla Orman Bölge Müdür Vekili Enver Demirci, Dalaman ve Datça yangınlarında terör bağlantısının olmadığını, Datça yangınına sebebiyet veren GSM şirketine 1 milyon 30 bin liralık maddi tazminat davası açıldığını açıkladı. ' haber sonrasında ise;
'Bursa’da köylerini HES'e karşı korumak için gece gündüz nöbet tutan, çevre için eylemler yapan Karaağız köylüleri, biyokütle enerji santralına karşı açtıkları son davayı da kazandı.' haberini alıyoruz camilerin minarelerine GSP alıcılarını yerleştiren anlayışın hüküm sürdüğü Milli Egemenlik Parkının içine edilmesine göz yuman         milletimin ülkesinde..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.