Muharrem İnce Saadet Partisi üzerinden CHP'yi eleştirdi: '40 yıllık siyasetçiyim böyle şey görmedim'

Muharrem İnce Saadet Partisi üzerinden CHP'yi eleştirdi: '40 yıllık siyasetçiyim böyle şey görmedim'
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Saadet Partisi İBB adayı üzerinden CHP'ye yüklendi. CHP'nin tutumunu yanlış bulan İnce, "Siz Kızılay mısınız. Çeksene o milletvekili grup düşsün. Neden çekmiyorsunuz." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşme gerçekleştiren Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 31 Mart'ta yapılan yerel seçimde CHP ile iş birliğine kapıları kapatarak "Kısıtlı imkanlarla girebileceğimiz her yerde seçime girip alabildiğimiz kadar belediyeyi safımıza katacağız." demişti. "Bu iktidar, Türkiye'yi kötü yönetmiştir. Bu iktidarı mutlaka değiştirmeliyiz; ama bu iktidarı değiştirmek için önce bu muhalefeti değiştirmemiz lazım" diyen İnce, muhalefeti ve iktidarı topa tutmuştu.

Gaziantep'te bir otelde düzenlenen programda partilileriyle bir araya gelen İnce, iktidarın ekonomi politikalarını eleştirdi. Saadet Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Birol Aydın'ın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik eleştirilerini de hatırlatan İnce, "Siz Kızılay mısınız. Çeksene o milletvekili grup düşsün. Neden çekmiyorsunuz. Ben gerçekten merak ediyorum. Siz nasıl bir ilişki içindesiniz. Size bu siyaseti kim öğretti." diyerek CHP'ye sert tepki gösterdi.

Muharrem İnce'nin açıklamalarından satır başları:

"Milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçimleri öncesinde 39 milletvekili verdi.80 küsür verdiler de 39'u seçildi. Sonra bunlar ayrıldı bir grup kurdular. 20 kişi. Sonra sayın bir milletvekili vefat etti. Gurup düştü. Grup düşünce CHP bir milletvekili daha verdi. Grubu yeniden kurdular. CHP listelerinden seçilen milletvekillerinden birisi İstanbul Büyükşehir'e Saadet Partisi'nden aday oldu ve ilk açıklaması İstanbul'un 5 yılı boşa geçmiştir dedi.

"Size bu siyaseti kim öğretti?"

Siz Kızılay mısınız. Çeksene o milletvekili grup düşsün. Neden çekmiyorsunuz. Ben gerçekten merak ediyorum. Siz nasıl bir ilişki içindesiniz. Size bu siyaseti kim öğretti. Neden kendinize işkence yaptırıyorsunuz. Hem sizin listenizden seçilecek hem size hakaret edecek. Hem yedek milletvekili vereceksiniz. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey görmedim. Çek milletvekili gurupları düşsün. 40 yıllık siyasetçiyim ben böyle şey görmedim.

"Muhalefet bu seçimde hüsrana uğrayacak"

Bu kadar aymazlık, iş bilmezlik, liste kavgası görmedim. Garanti yerleri paylaşamama kavgası. Eş dost akrabaya garanti belediye başkanlık adaylıklarını dağıtmaları. Muhalefet bu seçimde hüsrana uğrayacak. Benim gördüğüm bu. Şaşkınlıkla izliyorum. Bu iktidar Türkiye'yi çökertti. Bu muhalefet de çökertir. Biz üçüncü yoluz diyoruz. Doğruları söylemeye devam edeceğiz

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.