Muharrem İnce'nin 'işbirliği' çağrısı karşılık bulmuş: CHP İzmir adaylığı teklif edilebilir

Muharrem İnce'nin 'işbirliği' çağrısı karşılık bulmuş: CHP İzmir adaylığı teklif edilebilir
Gazeteci İsmail Saymaz, Memleket Partisi lideri İnce ile İBB Başkanı İmamoğlu'nun görüştüğünü ve seçimde işbirliği meselesinin ele alındığını aktardı. Diğer yandan İzmir Büyükşehir adaylığı için Muharrem İnce'ye teklif gidebileceği ileri sürüldü.

14 Mayıs'ta yapılan ilk tur Cumhurbaşkanı Seçimi öncesi "Bahaneleri kalmasın. Yoksa seçimi kaybettiklerinde seçimin sabahında bütün suçu bize atacaklar." diyerek adaylıktan çekilen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, seçimden sonra sessizliğini korumuş ve geçtiğimiz aylarda da yol haritasına ilişkin açıklamalarda bulunarak yerel seçimlerde yarışacaklarını duyurmuştu. Öte yandan yakın zamanda yeni açıklama yapan İnce, yerel seçimlere ilişkin muhalefete çağrıda bulunmuş ve "Memleket Partisi olarak iş birliğine hazırız" mesajını vermişti.

İnce "Yapılacak iş; bütün muhaliflerin bir araya gelerek seçmenleri incelemesi ve sandığa sahip çıkmasıdır. Bu konuda biz Muharrem İnce olarak, Memleket Partisi olarak iş birliğine hazırız. Aklı başında politika yapmaya davet ediyorum bütün muhalif çevreleri." ifadelerine yer vermişti.

Son olarak İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin 1 Aralık Cuma günü görüştükleri belirtildi.

BirGün'ün aktardığına göre, Saymaz'a konuşan Muharrem İnce, görüşmeyi doğrulayarak, "Seçimde işbirliği meselesini ele aldık" dedi.

"İşbirliğine sıcak bakıyorum"

Saymaz, İnce'nin görüşmede İmamoğlu'na, "Siz İstanbul'u 13 bin oy farkla almıştınız. Memleket Partisi ise cumhurbaşkanı adayı seçime girmediği halde İstanbul'da 100 bin üzerinde oy aldı. Dolayısıyla bu oy da İstanbul'un kazanılmasına etki edecektir" dediğini aktardı.

"Elbette işbirliğine sıcak bakıyorum" diyen İnce, "Ben muhalefetin elindeki kalelerin AK Parti'nin eline gitmesini istemem. Buna gönlüm razı olmaz. Bu bakımdan işbirliği önerisine açığım. Önümüzdeki hafta da görüşeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Teklif edilmedi ama benim kulağıma geldi"

Saymaz ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için Muharrem İnce'ye teklif edilebileceğini duyduğunu belirtti.

İddiayı Muharrem İnce'ye sorduğunu belirten Saymaz, İnce'nin "Teklif edilmedi ama benim kulağıma geldi" dediğini aktardı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.