Murt Ongun kırık sandalyeyi anlattı

Murt Ongun kırık sandalyeyi anlattı
Dün Cumhurbaşkanlığında gerçekleştirilen, Erdoğan'ın büyükşehir belediye başkanlarını kabulünde yaşanan 'kırılan sandalye' polemiğinin detayları belli oldu. İBB Sözcüsü Murat Ongun, Ekrem İmamoğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında yaşanan konuşmayı anlattı ve İmamoğlu'nun sandalyesinin iki kez değiştirildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Cumhurbaşkanlığında; 29 büyükşehir belediye başkanını ağırladı. Toplantıda ilginç bir olay da yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan salona girerken tüm belediye başkanları daha önceden hazırlanmış üzerlerinde isimlerinin yazılı olduğu sandalyelerden ayağa kalktılar.

Daha sağlam otururum
Hemen düştüğü yerden kalkan İmamoğlu’na, Cumhurbaşkanı Erdoğan “Biz bir şey yapmadık sen sandalyeyi kırdın. Bu israfa girer.” diye seslendi. Gülüşmelerden sonra İmamoğlu yeni getirilen sandalyeye otururken bu sözlere “ikinci kez oturduğumda daha sağlam oturuyorum” diye yanıt verdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun da Halk Tv’de katılığı Ayşenur Arslan’ın programında, kırılan sandalyeyi anlattı. Ongun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İmamoğlu’nun sandalyeden düşmesine yönelik “Bazı medya kuruluşlarında Cumhurbaşkanımızın sandalyenin parasını istediğine dair haberler vardı. Bu cumhurbaşkanımıza haksızlık olur. ‘Sandalyeyi kırdın, israf’ demiş sadece. Başkanımız da cevap olarak, ‘İkinci kez oturduğumda daha sağlam otururum’ demiş. İstanbul seçimlerini kastederek.” açıklamasında bulundu.

3 kez değiştirmişler
Sandalyenin kırılmasının ardından görevlilerin yeni sandalye getirdiği söyleyen Ongun, “İkinci gelen sandalye de sağlam değilmiş. Bir süre sonra durumu fark eden görevliler, üçüncü kez başkanın sandalyesini değiştirmiş” diye konuştu. Sözcü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.