Müşteri şikayet etti, D&R 'cezalandırmayı hak gördü': ‘Karga Kafası Ajandası’na sansür

Müşteri şikayet etti, D&R 'cezalandırmayı hak gördü': ‘Karga Kafası Ajandası’na sansür
D&R, Ayrıntı Yayınları’nın yayımladığı 2024 Karga Kafası Ajandası’nın satışını durdurdu. Gerekçe ise müşteri şikayeti olarak gösterildi.

Turkuaz Medya Grubu'na bağlı kültür sanat ve kitap satış platformu D&R, Ayrıntı Yayınları tarafından yayınlanan 2024 Karga Kafası Ajandası’nın içerisinde yer alan bir çizimin “müşteri şikayeti” nedeniyle satışını durdurdu.

Ayrıntı Yayınları’nın sosyal medya hesabı paylaşımında şikayete konu olan karikatürist Kemal Gökhan Gürses’in açıklamasına yer verildi ve söz konusu şikayete konu olan karikatür paylaşıldı.

Yapılan açıklamada satışının yapılmayacağı taraflarına iletildiği belirtilirken bütün engellenmelere rağmen çizmeye ve yayımlamaya devam edeceklerinin mesajı verildi.

Gürses "İşi kitap satmak olan bir şirket sansür etme ve bir tür cezalandırma hakkını kendinde bulmaktadır. Bütün engellemelere rağmen özgür, demokratik bir ülke ve dünya için yazmaya, çizmeye ve yayımlamaya devam ediyoruz, edeceğiz." ifadelerini kullanıldı.

Söz konusu açıklama şöyle:

*Eğitim sistemi tarikat yapılarına teslim edilmiş, toprakları dış yatırımcılara pafta pafta satılan, adaletin, hukukun, insan haklarının hiçe sayıldığı, yaşam tercihleri yüzünden insanların dışlandığı, cezalandırıldığı, hak mücadelesinin şiddetle bastırıldığı bir ülkede yaşıyoruz. Yazıyla, fikirle ve çizgiyle üzerime düşeni her koşulda sürdürmeyi, 1978 yılında Gırgır dergisinde başlayan çizerlik yaşamım boyunca bir sanatçı olarak zorunlu gördüm, görüyorum.

*‘Zafer Bayramı’ kendi kaderini tayin etmek için mücadele eden bir halkın kazanımıdır. Bu kazanımı korumak ve geliştirmek hepimizin görevidir. Görevini yerine getirememiş bir toplumun ‘bu bayramı kutlama hakkını tartışan karikatürümü şikayet eden müşterilerini memnun etmek için D&R mağazaları ajandanın satışını durdurmuştur. İşi kitap satmak olan bir şirket sansür etme ve bir tür cezalandırma hakkını kendinde bulmaktadır. Bütün engellemelere rağmen özgür, demokratik bir ülke ve dünya için yazmaya, çizmeye ve yayımlamaya devam ediyoruz, edeceğiz.

ayrinti.png

karga56.webp

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.