Naci Görür’den Silivri depremi açıklaması! Öncü deprem mi?

Naci Görür’den Silivri depremi açıklaması! Öncü deprem mi?
Dün İstanbul’da meydana gelen 3,1 büyüklüğündeki depremle ilgili uzmanlar ilk değerlendirmelerini yaptı.

İstanbul’da dün panik yaratan bir deprem gerçekleşti. Silivri ilçesinin Marmara Denizi açıklarında yaşanan sarsıntının şiddeti 3,1 olarak açıklandı. Halkta tedirginlik yaratan depremle ilgili Naci Görür’den ilk yorum geldi..

Twitter hesabından Marmara’da 11 Ekim 2023 Çarşamba günü yaşanan depremi yorumlayan Prof. Dr. Naci Görür sarsıntının öncü olup olmadığını da açıkladı. Görür, Silivri depreminin hangi fay üzerinde oluştuğunu da duyurdu.

İşte Naci Görür’ün 11 Ekim Silivri depremi hakkındaki söyledikleri:

“Bir çok arkadaşım Marmara’da olan küçük depremle ilgili fikrimi soruyor. Hep söylüyoruz hiç kimse kolay kalay bu deprem öncüdür diyemez. Evet bu üçlük deprem endişe ettiğimiz Kumburgaz Fayı üzerinde ama bu fayın batı ucunda krip nitelikli küçük sarsıntılar ara sıra oluyor. Bu da muhtemelen onlardan biri. Endişe edilecek bir şey olduğunu sanmıyorum. Özellikle gaz çıkışlarına bağlı küçük depremler de batı Marmara’da yaygın. Sevgiyle. Bu vesile ile bir kez daha tekrarlamak istiyorum: MİLLET OLARAK DEPREMLERİ DURDURAMAYIZ AMA DEPREM DİRENÇLİ YERLEŞİM ALANLARI YAPABİLİRİZ YÖNETİCİLERİMİZDEN TALEP EDİN”

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.