Nepotizmi yaygınlaştırmış, kişiselleşmiş bir iktidar anlayışı

Nepotizmi yaygınlaştırmış, kişiselleşmiş bir iktidar anlayışı
CHP lideri Kılıçdaroğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bugün bir araya geldi. İki lider toplantı sonrasında kameraların karşısına geçerek ortak basın toplantısı düzenledi.Kılıçdaroğlu, dört partinin bir araya gelerek anayasa taslağı hazırladığı iddiasına sert bir dille tepki gösterdi.

"Millet İttifakı olarak bir araya geldik, ilkeleri belirledik. Anayasa çalışması yaptınız mı? Yapmadık arkadaşlar yapsaydık elimizde bir metin olurdu değil mi?" diyen Kılıçdaroğlu, "Bu neden bu kadar tartışılıyor? Bütün bunları bir tarafa yatarak demokrasinin önünü tıkamak için baskı rejimini yasallaştırmak için her şeyi yapıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar bu ülkeye güçlü bir parlamenter sistem getirmeye bu ülkenin insanı kararlı" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU İLE DAVUTOĞLU BİR ARAYA GELDİ

CHP lideri Kılıçdaroğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bugün bir araya geldi. İki lider toplantı sonrasında kameraların karşısına geçerek ortak basın toplantısı düzenledi.

Kılıçdaroğlu toplantıya ilişkin, "Güçlendirilmiş parlamenter sistemle ilgili yaptıkları çalışmayı bana ve arkadaşlarıma aktardılar. Son derece güzel ve verimli bir toplantı geçti" değerlendirmesinde bulundu.

Davutoğlu ise, "Hem iadeyi ziyaret hem de 9 Kasım'da yetkin bir heyet tarafından hazırlanan güçlendirilmiş parlamenter sistem önerimizi paylaşmak üzere randevu talep etmiştik. Son yaşadığımız gelişmeler meselelerin kişilerle değil, sistemle ilgili bir problemle karşı karşıya kaldığımızı ortaya koymuştur. İktidar başta olmak üzere gerçeklerle yüzleşmek zorundayız. Türkiye'nin yenin bir anayasaya, güçlendirilmiş parlamenter sisteme ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.

"KİŞİSELLEŞMİŞ BİR İKTİDAR ANLAYIŞI HAKİM"

Sözlerinin devamında eleştirilerde bulunan Davutoğlu, "Geçmişte 1924 anaysasının çoğunlukçu modeli, 1961'in vesayet modeli, 1982 anayasasının vesayeti artıran melez modeliyle Türkiye'nin bir yere gidemeyeceği aşikardır. Ama bu problemleri aşmak iddiasıyla getirilen Cumhurbaşkanlığı sistemi iki buçuk yıllık uygulamasıyla kurumların kurumsal akıllarını tahrip etmiştir. Nepotizmi yaygınlaştırmış, kişiselleşmiş bir iktidar anlayışını Türkiye'de hakim kılmıştır bunun da sonuçlarını gördük" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.