Ömer Çelik'ten İnsan Hakları Planı eleştirilerine yanıt: "Başka şeyler peşinde koşanların rahatsız olması normal"

Ömer Çelik'ten İnsan Hakları Planı eleştirilerine yanıt: "Başka şeyler peşinde koşanların rahatsız olması normal"
Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna duyurulan İnsan Hakları Eylem Planı gündemi meşgul etmeyi sürdürüyor. AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından plana yönelik eleştirilere tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün kamuoyuna bir süredir beklenen İnsan Hakları Eylem Planı'nı duyurdu. 11 ilke ile duyurulan planda, devletin görevinin insan haklarını korumak olduğunun altı çizilirken, insan onurunun hukuken korunmasına vurgu yapıldı.

Tüm vatandaşların kanun ve hukuk önünde eşit olduğu yinelenirken, ilgili reform planının açık, net, anlaşılır ve öngörülebilir kurallardan oluşması öngörüldü.

Hukuki güvenlik ilkesi ve kazanılmış hakların korunması prensipleri, sosyal devlet ilkesi, cezai sorumluluğun şahsîliği, masumiyet karinesi, ifade özgürlüğü gibi temel hak ve özgürlükler ile devletin bu özgürlükleri vatandaş ayırt etmeden koruması prensipleri vurgulandı.

CHP'den ilk tepki: "Planı AB fonladı"

İktidar çevrelerinden söz konusu plana destek yağarken, ana muhalefet partisi CHP'den ilk yorum CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'ndan geldi. Tanrıkulu, "Biz uygulamaya bakarız" yorumunda bulunurken, planın açıklanmasının arkasında "para" olduğunu belirtti.

Tanrıkulu Twitter hesabından, "İnsan Hakları Eylem Planı belgesinin açıklanmasından bir diğer mesele de paradır. Bu belgeleri hazırlarken de hükümetin itiraz ettiği AB fonlarının kullanıldığı bilgisi var" ifadelerini kullandı.

Ömer Çelik: "Başka şeyler peşinde koşanların rahatsız olması normaldir"

Açıklanan plana yönelik olarak ise AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten tepki geldi.

Twitter hesabından paylaştığı açıklamasında 'insanı merkeze alan bir yaklaşımla hazırlanan plan hayırlı olsun' derken, eleştirenlere yönelik de tepki göseterdi.

Çelik açıklamasında, "18 yıldır devam eden reform ve dönüşümlerin, daha üst seviyelere çıkarılması için her alanda insanı merkeze alan bir yaklaşımla hazırlanan “İnsan Hakları Eylem Planı” hayırlı olsun."

"Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan reformlar insanımız ve ülkemiz içindir. Planı, açıklanmasının birinci dakikasından itibaren kötülemeye başlayanların derdinin insan hakları olmadığı açıktır. İnsan hakları adı altında başka şeyler peşinde koşanların rahatsız olması normaldir" ifadelerini kullandı.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.