Parfüm sıkmak orucu bozar mı?

Parfüm sıkmak orucu bozar mı?
Ramazan ayında oruç tutan kişiler, parfüm sıkmanın oruca zarar verip vermeyeceğini araştırıyor. Peki parfüm sıkmak orucu bozar mı?

'Parfüm sıkmak orucu bozar mı?' araştırmaları hız kazandı. Bilindiği gibi oruç yalnızca yeme içme gibi durumlarda bozulmuyor. Orucu bozan birçok hassas nokta bulunuyor. Bu nedenle oruç tutan kişilerin detayları bilmesi, hafızalarını tazelemesi ibadetleri açısından oldukça önemlidir. Peki parfüm sıkmak orucu bozar mı?

PARFÜM SIKMAK ORUCU BOZAR MI?

Diyanet'e göre parfüm sıkmak orucu bozmaz. Günlük hayatta oruçluyken de parfüm sıkmaya devam edebilirsiniz.

Makyaj yapmak ve ruj sürmek de orucu bozmaz. Ancak dudağa sürülen ruj yalanarak mideye ulaşırsa oruç bozulabilir. 

ORUCU BOZAN VE BOZMAYAN ŞEYLER

Orucu bozan, fazla bilinmeyen birçok detay bulunuyor. Örneğin yeme içmenin yanında vücuda kan veya serum almak orucu bozuyor. Ayrıca cinsel ilişki ve mastürbasyon da orucu bozan durumlar arasında yer alıyor. Gıda ve keyif verici enjeksiyonlar, sigara ve nargile kullanımı orucu bozar. 

Salgın hastalıklar için yapılan aşılar, ağrıyı dindiren iğneler, besleyici içeriği olmayan ve tedavi maksatlı yapılan iğneler, lokal anestezide kullanılan vücûdun belli bir yerini uyuşturmak için vurulan iğneler, hastaya herhangi bir sıvı maddesi verilmeden hemodiyaliz yaptırmak, anjiyo ve biyopsi yaptırmak, merhem sürmek, vücuda ilaçlı bant yapıştırmak orucu bozmaz.

ORUÇ TUTARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Oruç bir nevi nefsin terbiye yöntemidir. Oruç tutarken kötü söz söylememeye ve düşünmemeye, iyi niyetli olmaya, yalandan ve iftiradan uzak duramaya, hayırlı biri olmaya, yardımsever biri olmaya dikkat edilmelidir.

Aynı zamanda oruçla beraber Kur'an-ı Kerim okumak, namaz kılmak gibi ibadetlerin yapılması çok sevaptır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.