Plastiğin en iyisi Dayı Plastik!

Plastiğin en iyisi Dayı Plastik!
Dayı Plastik Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dayı, “Biz plastik alanında en iyisiyiz. Gelecekteki amacımız bu kaliteyi koruyarak, müşterilerimize en güzel hizmeti vermeye devam etmektir" dedi.

MEHMET MERT- Dayı Plastik Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dayı, yaptıkları işe ve gelecek hedeflerine ilişkin Damga'ya konuştu. “Biz plastik alanında en iyisiyiz” diyen Dayı, “Gelecekteki amacımız bu kaliteyi koruyarak, müşterilerimize en güzel hizmeti vermeye devam etmektir” ifadelerini kullandı.

Dayı Plastik Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dayı, iş dünyasında edindikleri yeri, gelecek hedeflerini ve daha birçok ayrıntıyı Damga okurlarıyla paylaştı. Şirket olarak bugün geldikleri noktada en büyük emeğin babalarına ait olduğunu kaydeden Dayı, aile şirketi olduklarının altını çizerek, “Hep birlikte, kaliteli bir hizmet için varız” dedi. Plastik işine nasıl girdiklerini anlatan Dayı, “Yetmişli yıllarda babam İstanbul'a geldiğinde mum imalatına başlıyor. Sonra 74 yılında Hidroelektrik Santrali patladığı için mum işi çok revaçtaydı. O yüzden mum işine girmiştik. Sonra kesintiler azalınca mum işi devam etmedi. Sonra bebe emzik imalatı yapmaya başlamışız. Plastiğe oradan bir geçiş var. Sonra da daha ne yapabiliriz derken makara imalatına girdik” diye konuştu.

d2.jpg

"25 bin dönümde üretim "

“4 çeşit plastik üretiyoruz” diyen Dayı gerçekleştirdikleri üretime ilişkin de önemli bilgiler verdi. Dayı, “Geri dönüşüm yapıyoruz, atık plastiklerin dönüşümünü yapıyoruz. Mobilya kenar bandı üretimi yapıyoruz. Makara üretimimiz var. Bir de resim çerçevesi, mobilya profilleri ve dekarasyon profilleri yapıyoruz. 25 bin dönümlük bir alanda üretimimizi gerçekleştiriyoruz bunun 16 bin dönümü kapalı alan. 180 çalışanımız var. Çalışan arkadaşlarımız eğitimli, kaliteli, 30 yıllık elemanlarımızdır birçoğu. Son Hadımköy'deki yerimize gelmeden evvelde Bayrampaşa'da vs de yerlerimiz vardı oralardan da gelenler oldu” dedi.

d3.jpg

"Piyasada güçlü bir markayız"

Dayı Plastik'in güçlü bir marka olduğunu anlatan Mehmet Dayı, “Biz bir aile şirketiyiz. Emsalimiz makara üretiminde yok. Türkiye'de bu konudaki tek üreticiyiz. Diğer konularda da mesela resim çerçevesinde vs birkaç üretici var ama orada da lider firma biziz. Mobilya kenar bandı üretimine yeni girdik, orada çok daha büyük firmalar var. Henüz o konuda emekliyoruz ama inşallah zamanla o büyük firmalara ulaşırız. Geri dönüşümde 50 yıllık bir geçmişimiz var piyasada çok güçlü bir markayız” şeklinde konuştu.

d4.jpg

"Bizim pazarlamacımız yok"

Müşteri ile birebir iletişim sürdürdüklerini belirten Dayı, “Bizim pazarlamacımız yok. Müşterilerimiz kurumsal firmalardır ve bellidir, bir pazarlama ağımız yok. Aracı vs yok. Gelip direkt ürünü bizden temin eden firmalar var. Onlar sipariş verir biz üretime geçeriz. Biz de stok olmaz” ifadelerini kullandı.

d5.jpg

"İşimizi iyi yapalım yeter"

Dayı Plastik olarak hedeflerinden de söz eden Dayı, “Hadımköy'deyiz. Çalışanlarımız Esenyurt, Arnavutköy vs gibi yerlerden geliyor. Servisimiz var. Kendi yağında kavrulan küçük ölçekli bir firmayız. Her şirket gibi gelecek hedeflerimiz var. Açılmayı çok düşünmüyoruz. Ama kendimize yetelim amacımız kaliteli bir şekilde işimizi yapalım, kimseye mahcup olmadan yolumuza devam edelim. Bu bizim için çok kıymetlidir” dedi.

d6.jpg

"Soy isim mertlikten geliyor"

Dayı soy isminin nasıl alındığını da anlatan Mehmet Dayı, “Dedemin babası bahçıvan imiş. Herkes de çok severmiş. Bahçesi varmış. Gelen giden sepeti doldurup gidermiş. O da helal hoş olsun dermiş. Herkes de dayı deyip severmiş. Yani bu kaba dayı babında bir dayılık değil. Cömertlikten, mertlikten gelen bir lakap olmuş. Sonra da soy isim olarak almışız” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Kaynak:MEHMET MERT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.