Recep Tayyip Erdoğan: Kastamonu, Bartın ve Sinop afet bölgesi ilan edildi

Recep Tayyip Erdoğan: Kastamonu, Bartın ve Sinop afet bölgesi ilan edildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir felakettir gidiyoruz ve temennimiz o ki, bunlarla boğuşurken en az hasarla bu felaketleri atlatalım.

-Cumhurbaşkanı Erdogan: Kastamonu ve çevresindeki illerde yaşanan felaketlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın üzüntüsü milletimizin ortak üzüntüsüdür. Helikopterler, bütün o kardeşlerimizi evlerinin damlarından kurtaran jandarmamızın, silahlı kuvvetlerimizin, polisimizin, onların kahramanca bütün vatandaşlarımızı nasıl kurtardıklarını izlediniz.

-Mağdur durumda olanların yüzde 95'ini operasyonla kurtardılar. Allah göstermesin aksi olabilirdi. Ama bunu başardılar. Bu öyle her kişinin kârı değil, er kişinin kârıdır... 

-Sepetin içinde o yeni doğmuş yavrunun kurtuluşu gözlerimizi yaşartmıştır.

-Ulaşımı aksayan yerlerin alternatif güzergahları için çalışmalar sürüyor. Su kesintisi yaşanan yerlerdeki alt yapı onarım çalışmaları hemen başlatıldı. Hasar tespit çalışmaları 120 ayrı ekiple 3 ilde sağlanıyor. Kredi desteginden vergi ertelemelerine kadar tüm acil tedbirleri almış durumdayız.

-Depremden sele yangına kadar yaşadığımız her hadisede Türkiye'de kimsenin sahipsiz olmadığını dosta düşmana gösterdik. Genel hayata etkili afet bölgesi olarak burayı da ilan ediyoruz; Kastamonu, Bartın ve Sinop...

-Ormanlarımız yandı, Bitmedik ki... 19 senede biz bu ülkede 5.5 milyar ağaç diktik; fidan değil, ağaç diktik... Küllerimizden ayağa kalkacağız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.