Şantiye değil toplama kampı

Şantiye değil toplama kampı
CHP heyeti, İstanbul Üçüncü Havalimanı inşaatında yaşanan iş kazasında ağır yaralanan işçileri Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklama yapan Milletvekili Ali Şeker, "Böylesine büyük bir havalimanı inşaatının şantiyesi bir toplama kampı gibi" dedi

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker, PM üyeleri Pınar Uzun ile Gamze Pamuk Ateşli’den oluşan CHP heyeti, Okmeydanı Hastanesi'nde yatan işçiler H.K. ve B.A. hakkında yetkililerden bilgi aldı. 12 Eylül günü akşamı havalimanı pistinde aşırı hız yapan iki servis otobüsünün çarpışması sonucu ağır yaralanan B.A. ile, 3. Havalimanı inşaatında yaşanan başka bir iş kazasında hafriyat kamyonun iki kez üzerinden geçmesi sonucu ağır yaralanan H.K.’nın tedavilerinin devam ettiği öğrenildi.

Hem ayıp hem suç
Yapılan ziyaretin ardından işçilerin durumu hakkında açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, "Havalimanı inşaatının açılış tarihi yaklaştıkça, yüklenici firmalar işçileri yoğun mesaiye zorluyor. Açılış yetişsin diye, gerekli güvenlik önlemleri alınmadan çalıştırılan işçiler feda ediliyor" dedi. İnşaat işçilerinin “köle değiliz, insanca koşullarda çalışmak istiyoruz” diyerek geçen hafta yaptıkları eylemleri hatırlatan Gökçen, havalimanı inşaatının başladığı günden bu yana yaşanan hak ihlallerinin inşaat işçilerini isyan ettirdiğini ifade ederek, "Haklarını arayan işçileri sendikacıları tutuklamak, çalışma alanlarını polis kordonu altına alıp çalışanlar üzerinde baskı kurmak sorunları ortadan kaldırmaz. İnşaat işçilerine yasalardan ve uluslararası sözleşmelerden kaynaklanan çalışma koşullarını sağlamak yüklenici firmaların görevidir. İktidar da bu çalışma koşullarını denetlemek ve çalışanların haklarını korumakla görevlidir. Böylesine büyük bir havalimanı inşaatında işçileri tahta kuruları dolu yatakhanelerde yatmaya zorlamak hem ayıptır, hem de suçtur" açıklamasını yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.