Sayıştay’dan İBB’ye “ücretsiz taşıma” cezası: İmamoğlu cebinden ödeyecek

Sayıştay’dan İBB’ye “ücretsiz taşıma” cezası: İmamoğlu cebinden ödeyecek
Milli ve dini bayramlarda İstanbul’da ulaşım araçlarının bedava olmasına Sayıştay’dan itiraz geldi. Karar kesinleşirse oluşan kamu zararı İmamoğlu ve belediye meclis üyelerinden tahsil edilebilir.

Sayıştay, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin dini ve milli bayramlarda ücretsiz yolcu taşımasının kamu zararına neden olduğunu öne sürdü. Sayıştay Başkanlığı oluşan zararın belediye yöneticileri tarafından karşılanmasını istedi.

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre Sayıştay, İBB’nin bayramlarda ücretsiz yolcu taşımasının kamu zararına neden olduğunu belirterek oluşan zararın tahsil edilmesini talep etti.

Sayıştay Başkanlığı, milli ve dini bayramların yanı sıra İstanbul’un Kurtuluşu ve fetih yıl dönümünde, okulların ilk açıldığı günlerde ve üniversite sınavlarının yapıldığı günlerde uygulanan ücretsiz toplu taşıma nedeniyle İBB’nin 161 milyon TL’lik kamu zararına yol açtığını öne sürdü.

Oluşan zararın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başkanı, yönetimi ile meclis üyeleri tarafından karşılanması gerektiğini ifade edildi. Sayıştay, 65 yaş üstü ve indirimli ulaşım sağlayan öğrenciler dışında kalanlara yönelik uygulanan ücretsiz ulaşımın kanuna aykırı olduğunu da belirtti.

İBB’nin meclis üyelerinin itiraz ettiği kararın kesinleşmesi halinde 161 milyon TL’lik zararın karşılanması için 312 İBB yöneticisinin ortalama 520 bin TL’lik ödeme yapması gerekecek.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.