Son 10 yılda Türkiye pasaportuyla 52 ülkeye giremedik!

Son 10 yılda Türkiye pasaportuyla 52 ülkeye giremedik!
Dünya pasaportlarının değerini ve geçerliliğini inceleyen bir araştırmaya göre Türkiye son 10 yılda en çok değer kaybeden pasaportlar arasına girdi.

Türkiye'de son yıllarda Avrupa ülkelerinden vize alma sorunu hala devam ederken yapılan bir araştırmaya göre dünya pasaportlarının değeri ve geçerlilik süreleri ele alındı. Buna göre Londra'daki Henley Pasaport'un yaptığı 2024 yılı araştırmalarına göre pasaportu en değerli olan ve değerini kaybeden ülkeler sıralandı.

En çok değer kaybeden ikinci pasaport: Türkiye pasaportu oldu!

Henley Pasaport Index'in yaptığı 2024 rakamlarına göre son 10 yılda en çok değer kaybeden pasaportlar Venezuella ve Türkiye pasaportları oldu. Türk pasaportu 2014 yılından 32 ülkeye gidemezken, 2024 yılında bu rakam 52'ye yükselerek yeni bir rekor kırdı. Türkiye pasaportu değer kaybeden pasaportlar arasında listenin ikinci sırasında yer alırken sıralamadaki diğer ülkeler ise Nijerya ve Yemen takip etti.

1182346882.jpeg

En değerli 5 ülkenin pasaportları belli oldu

Yapılan araştırmada 194 ülkeye vizesiz girilebilmesiyle bilinen İtalya, Fransa, Almanya, İspanya, Japonya ve Singapur pasaportlarının olduğu belirlendi. Toplamda 199 ülkenin pasaportları ele alındı. En az seyahat edilen ülkeler ise Afganistan, Suriye ve Irak pasaportları oldu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.