Son dakika: FETÖ firarisinin avukatına 9 ay hapis

Son dakika: FETÖ firarisinin avukatına 9 ay hapis
FETÖ'den firari olan Kozanlı Ömer kod adlı Osman Hilmi Özdil'in eski avukatı Orhan Karakuş'a 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası verildi.

FETÖ'den firari 'Kozanlı Ömer' kod alı Osman Hilmi Özdil'in 2017 yılına kadara avukatlığını yapan Orhan Karakuş'a terör örgütü üyesi olmak suçundan 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Karakuş, hakkında gözaltı kararı verildikten 2 yıl sonra 5 Haziran 2020’de Ankara’da yakalanmıştı. Özdil'in eski avukatı olan Karakuş'un 2014'te FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in talimatıyla Bank Asya’ya 2,5 milyon lira yatırdığı, bankanın TMSF'ye geçmesiyle hesabındaki 3 milyon 769 bin 810 lirayı çektiği tespit edildi. 'ByLock' kullanıcısı olduğu da belirlenen Karakuş hakkında 'terör örgütüne üye olmak' suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.  

Savunmasında avukatlık yapmasının örgütsel bir bağ olmadığını söyledi

Ankara 24'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Karakuş, karar duruşmasındaki savunmasında Osman Hilmi Özdil'in avukatlığını yapmasının örgütsel bir bağ olmadığını, Özdil'in trafik davasına baktığını, daha sonra da Özdil hakkında çıkan haberler üzerine açılan davaları takip ettiğini söyledi.

Bank Asya'ya yatırdığı paranın da bir işletmeyi devralmak için ödediği para olduğunu ileri süren Karakuş, ByLock kullanıcısı olduğu iddialarını da kabul etmedi. Suçlamaların tamamını reddeden Karakuş, beraat ve tahliyesini talep etti.

9 yıl 4 ay 15 gün hapis

Sanık ve avukatının savunmasının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Karakuş'a 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası verdi. Heyet kararla birlikte Karakuş’un tutukluluk halinin devamına da hükmetti.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.