Tecavüzcüyü açığa çıkardığı için yargılanan Cihan Güner beraat etti

Tecavüzcüyü açığa çıkardığı için yargılanan Cihan Güner beraat etti
2 yaşındaki çocuğa cinsel saldırı uygulandığını iddia eden gazeteci Cihan Güner, hakkındaki suçlu gösterme gerekçesinden beraat etti.

Uşak'ta yaşanan olayda 2 yaşındaki bir çocuğa tecavüz eden sapığı "suçlu gösterme" iddiasıyla yargılanan gazeteci Cihan Güner'e dava açılmıştı. Uşak 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen kararda savcı Cihan Güner'i ceza almasını talep etti fakat hakim beraatine karar verdi.

Güner sosyal medya hesabında hapsi istendiğini duyurmuştu

Cihan Güner, sosyal medya hesabı üzerinden 2 yaşındaki erkek çocuğuna tecavüz eden ve mahkemece 65.5 yıl hapis cezasına çarptırılan şahsı 'suçlu gösteren' haberi yayınlamaktan 2 yıl hapis istemi ile yargılanıyorum. Adaletini sevdiğimin Türkiyesi!" paylaşımı oldukça konuşulmuş ve ses getirmişti.

Emsal kararlar örnek gösterildi

Uşak 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada hakimin Güner için verdiği beraat kararındaki asıl nedenlerden biri emsal gösterilen davaların gösterilmesi olduğu belirtildi.

Böyle bir suç oluşturulamaz?

Gazeteci Cihan Güner, bir önceki duruşmasında kendini şu sözlerle savundu: "Ceza almış birini suçlu göstermek nedir? Böyle bir suç oluşturulamaz"

Olay neydi?

Cihan Güner, 2 yaşındaki bir çocuğa tecavüz eden ve 65.5 yıl hapis cezası alan sapığı haberleştirmişti. Tecavüz eden sapığın çeşitli suçlardan "nitelikli cinsel istismar", "öldürmeye teşebbüs ve eziyet" suçlarından 60 yıla kadar hapis ve ağırlaştırılmış müebbet cezası istendi. 3 farklı suçtan ceza almıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.