THY’de “Menzil” seferberliği! 15 dakikada bir sefer koydular

THY’de “Menzil” seferberliği! 15 dakikada bir sefer koydular
Menzil şeyhi Abdülbaki Erol’un dün vefat etmesinin ardından cenaze için Adıyaman’a gitmek isteyenlere THY ek seferler koydu.

Türk Hava Yolları’ndan Menzil tarikatı için büyük seferberlik! Dün İstanbul’da hayatını kaybeden ve cenazesi Adıyaman’dan kaldırılacak olan Abdülbaki Erol için Adıyaman’a 15 dakikada bir ek seferler kondu.

Menzil tarikatı üyeleri tarafından “Gavs” ve “şeyh” olarak anılan Abdülbaki Erol dün İstanbul’da bir hastanede 74 yaşında hayatını kaybetmişti. Erol’un cenazesinin Adıyaman’ın Menzil köyünde defnedileceğinin açıklanmasının ardından ise pek çok kişi bu kente gitmek istedi. Türk Hava Yolları oluşan yoğun talebin ardından Adıyaman uçuşlarına ek seferler ekleyerek, 15 dakikada bir kalkış yaptı. Yoğunluk gece boyunca devam etti. THY’nin internet sitesinde de 15 dakika aralıklı seferler olduğu görüldü.

“Deprem için neden ek seferler konmadı?”

Tarikata yakın kişiler tarafından bu durum memnuniyetle karşılanırken, birçok kişi ise durumu 6 Şubat depremleri ile ilişkilendirerek eleştirdi. Bilindiği gibi Kahramanmaraş depremlerinden en çok etkilenen bölgelerden biri olan Adıyaman, aynı zamanda yardımın da en son ulaştığı kentlerden biriydi.

TRT’nin sunucusundan teşekkür

Öte yandan TRT’de sunuculuk yapan ve Menzil’e yakınlığı ile bilinen Serdar Tuncer de ek sefer koyan THY’ye teşekkür etti.

THY sessiz

THY’den Adıyaman uçuşuna eklenen ek seferlerle ilgili resmi bir açıklama henüz gelmedi.

İlgili Haberler

Kaynak:Fatma Müge Yücetürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.