Menzil Tarikatının yeni lideri kim olacak? Muhammed Saki Erol kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor?

Menzil Tarikatının yeni lideri kim olacak? Muhammed Saki Erol kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor?
Menzil Tarikatı’nın lideri Abdülbaki Erol’un ölümünün ardından cemaatin yeni lideri olması beklenen Saki Erol’un kim olduğu merak ediliyor.

Türkiye’nin en güçlü tarikatlerinden olan Menzil cemaatinin ‘gavs’ olarak anılan lideri Abdülbaki Erol’un yaşamını yitirdiği cemaate yakın kişiler tarafından duyuruldu. Erol’un vefatının ardından cemaatin başına oğlu Saki Erol’un geçmesi bekleniyor. Haberin duyulmasının ardından Erol’un oğlu Saki Erol’un yaşamı ve yaptıkları araştırılmaya başlandı. Peki Muhammed Saki Erol kimdir, Menzil şeyhinin oğlu Saki Erol kim, ne iş yapıyor, evli mi, kaç çocuğu var? İşte tüm merak edilen soruların yanıtları…

Muhammed Saki Erol Kimdir?

Hayatını kaybeden Menzil şeyhi Abdülbaki Erol’un 7 çocuğundan en büyüğü olan Muhammed Saki Erol, cemaat müritlerince ‘gavs’ Abdülbaki Erol’un veliahtlarından biri olarak anılıyor.

Saki Erol’un 2012 yılında yayınlanan ‘Hayat Dengemiz’ isimli bir kitabı olduğu biliniyor. Öte yandan, Yeni Akit’in haberine göre Saki Erol, Nakşibendi tarikatının Halidiye kolunun Menzil şubesi şeyhi olarak gösteriliyor.

Oğul Erol, Muhammed Saki El Hüseyni Menzil Şeyhi Seyyid Abdülhakim El Hüseyni’nin torunu, Şeyh Seyyid Muhammed Raşid El Hüseyni’nin yeğeni, Gavsı Sani Şeyh Seyyid Abdulbaki El Hüseyni’nin çocuğu olarak tanınıyor.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.