TOKİ 28 ilde arsa satıyor! KDV yok, 48 ay vade…

TOKİ 28 ilde arsa satıyor! KDV yok, 48 ay vade…
Toplam 28 ilde TOKİ tarafından satışa çıkarılan arsalara dair tüm detaylar belli oldu. İşte TOKİ arsa satışına dair bilinmesi gerekenler…

TOKİ, 28 ilde açık artırma ile arsa satışı yapıyor. Satıştan faydalanmak isteyen pek çok vatandaş, satış yapılacak illeri, arsa satışına dair detayları ve ödeme planlarını araştırmaya başladı. Peki TOKİ arsa satışı hangi illerde gerçekleştirilecek? TOKİ arsa satışının ödeme planları belli oldu mu? TOKİ arsa satışı ne zaman başlıyor? İşte tüm detaylar…

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), yaptığı açıklama ile 28 ilde toplam 493 arsayı satışa sunacağını açıkladı.

TOKİ arsa satışı nasıl gerçekleştirilecek?

TOKİ’nin farklı illerde yer alan değişik niteliklerdeki arsaların satışlarının açık artırma usulü ile yapılacağı belirtildi.

TOKİ arsa satışı ne zaman başlıyor?

TOKİ’nin 28 ilde açık artırma yolu ile yapacağı arsa satışlarının 18 ve 19 Temmuz 2023 tarihlerinde gerçekleştirileceği açıklandı. İki ayrı oturum halinde yapılacak olan açık artırma saat her iki gün de sabah saat 10.30’da başlayacak. Satışlar, TOKİ İstanbul Hizmet Binası ve Ankara Çankaya Bilkent Otel’de yapılacak. Online olarak da “emlakmuzayede.com.tr" internet sitesi üzerinden satış için teklif verilebilecek.

TOKİ arsa satışı ödeme imkanları nasıl?

Alıcılarına farklı ödeme olanakları sunan TOKİ’nin açık artırma arsa satışı için planladığı ödeme yöntemleri de belli oldu. Buna göre, KDV’den muaf biçimde satılacak olan arsalar, yüzde 35 peşinat ve 48 ay vade ile alıcıya sunulacak.

TOKi arsa satışı hangi illerde yapılacak?

28 ilde yapılacak olan arsa satışına dahil olan kentler arasında; Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Osmaniye, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Uşak ve Van yer alıyor.

TOKİ arsalarının nitelikleri neler?

TOKİ’nin 28 ilde satışını yapacağı arsaların; konut, ticaret, sanayi, turizm tesis alanı, akaryakıt istasyonu, depolama alanı, sosyal kültürel tesis ve plansız nitelikte olduğu belirtildi.

Adana’da konut, Ankara’da konut, ticaret, özel sağlık tesis alanı, Antalya’da konut, ticaret ve yol alanları bulunuyor. İzmir’de satışa sunulan arsalar arasında turizm, sosyal tesis, günübirlik turizm tesis ve konut alanları bulunuyor. İstanbul’da konut, konut dışı kentsel çalışma alanları ve özel sağlık tesis alanları yer alıyor. Konya’da küçük sanayi tesis alanları ile et ve süt ürünleri entegre tesis alanları, Kocaeli’nde sanayi depolama, Mersin’de plansız arsalar satışa sunulurken, Tekirdağ’da gelişme konut alanları satışa sunulacak.

İlgili Haberler

Kaynak:Fatma Müge Yücetürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.