Uluslararası ajanslar 'Son dakika' olarak geçti!

Uluslararası ajanslar 'Son dakika' olarak geçti!
İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nin gördüğü Gezi Parkı davasında bugün karar çıktı. Uluslararası haber ajansları davayı "Son dakika" olarak geçti.

Tüm dünya 'son dakika' geçti
Bu kararı İngiliz Reuters, Amerikalı Associated Press, Alman Deutsche Welle "Son dakika" olarak duyurdu.

'Türkiye'nin eleştirildiği davada beraat'
İngiltere merkezli Reuters Haber Ajansı, haberinde "Türkiye'nin Batılı müttefikleri ve insan hakları grupları tarafından eleştirilen davasında mahkeme Osman Kavala ve diğer sanıkların beraatına karar verdi. Kavala iki yılı aşkın bir süredir tutukluydu. Aralık ayında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bu davanın sonlandırılması yönünde çağrıda bulunmuştu." ifadelerine yer verdi.

'Hükümet muhalefetin sesini bastırıyordu'
Associated Press "Türk mahkemesi 9 sivil aktivistin terör suçlamalarını akladı." başlığıyla duyurduğu haberinde "İstanbul'daki mahkeme aralarında iş insanı Osman Kavala'nın da olduğu sanıkların suçlarından beraat ettiğini duyurdu. 16 aktivistin davasını muhalifler, hükümetin muhalefetin sesini bastırmak için kullandığını söylüyordu. " ifadelerine yer verdi.

'Sevinç çığlıkları'
Alman Deutsche Welle ise "Türk mahkemesi Gezi Parkı davasındaki sanıkların beraatına karar verdi." dedi ve şunları belirtti "Mahkeme dokuz sanık hakkındaki karar sonrasında mahkeme salonu içerisinde sevinç çığlıkları atıldı."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.