Vatan Partisi Yunanistan'a seslendi: ABD'nin planlarına alet olma

Vatan Partisi Yunanistan'a seslendi: ABD'nin planlarına alet olma
Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı İbrahim Okan Özkan "Buradan Yunanistan’a sesleniyoruz: Yunanistan! ABD’nin planlarına alet olma, ABD’nin tuzağına düşme. Seni uyarıyoruz." dedi.

Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı İbrahim Okan Özkan, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101. Yıldönümünde Yunanistan'ın İstanbul Konsolosluğu önünde basın açıklaması yaptı.

Özkan yaptığı açıklamada Yunanistan'a seslenerek ABD’nin tuzağına düşmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Yunanistan için "ABD’nin dolduruşuna geliyorsunuz" diyen Özkan, "ABD, Avrupa Birliği ve NATO sizin dostunuz değildir. Onlar, Türkiye’yi karşınıza almanıza sebebiyet vermektedir." dedi.

Konsolosluk önünde Yunanistan'a çağrıda bulunan İbrahim Okan Özkan şunları söyledi:

“30 Ağustos Zafer Bayramı’mızın 101'inci yıl dönümünde bağımsızlık davasını sürdüren Mustafa Kemal’in askerleriyiz, Vatan Partisi’yiz. Buradan Yunanistan’a sesleniyoruz: Yunanistan! ABD’nin planlarına alet olma, ABD’nin tuzağına düşme. Seni uyarıyoruz. Kıbrıs’ta, Doğu Akdeniz’de, Ege adalarında, Dedeağaç’ta namlularınızı Türkiye’ye doğrultuyorsunuz. ABD’nin dolduruşuna geliyorsunuz. Gelmeyeceksiniz. Sizi uyarıyoruz. ABD, Avrupa Birliği ve NATO sizin dostunuz değildir. Onlar, Türkiye’yi karşınıza almanıza sebebiyet vermektedir. Onlar ancak ve ancak sizin kuyunuzu kazarlar. Biz de tarihsel bir görev olarak sizi uyarıyoruz. Türkiye’yi karşısına alanlar 100 yıl sonra da Türk’ün tokadını yerler. Bunu iyi bilin.

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Yunanistan’a karşı mücadelede kurulmadı. Türkiye Cumhuriyeti cümle emperyaliste karşı mücadelede inşa edildi. O yüzden biz ‘Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir’ diyen Mustafa Kemal Paşa’nın önderliğindeki askerler olarak buradayız. O zaman denize dökülen Yunanistan askerleri değildi. Onlar mazlum milletlerin kanına girmeye çalışan emperyalist devletlerdi ve Türk milleti 101 yıl önce verdiği mücadelede onların sırtını yere getirdi. O yüzden tekrar uyarıyoruz. Ey Yunanistan! ABD’nin, Fransa’nın, İsrail’in dolduruşuna gelip de Türkiye düşmanlığı yapmayın. Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızın 101. yılında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla ve minnetle yâd ediyoruz. Onların bu mirası önünde saygıyla eğiliyoruz ve Türkiye’nin bağımsızlık davasını sürdüren Mustafa Kemal'in askerleri olarak, Vatan Partisi olarak söz veriyoruz. Türkiye’yi siyasi, ekonomik, kültürel ve askeri olarak tam bağımsızlığına kavuşturana kadar mücadelemiz sürecektir.”

İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.