YSK'nın Zeydan kararını kutlayan AK Partili Yazıcı paylaşımını kaldırdı

YSK'nın Zeydan kararını kutlayan AK Partili Yazıcı paylaşımını kaldırdı
YSK'nın DEM Parti Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan'ın mazbatasının verilmesine yönelik verdiği kararı kutlayan AK Partili Yazıcı paylaşımını kısa süre sonra sildi.

Van'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı Abdullah Zeydan kazanmıştı. Ancak Abdullah Zeydan'ın memnu hakları Adalet Bakanlığı'nın seçime 2 gün kala mesai bitiminden 5 dakika önce yaptığı itiraz üzerine geri alındı. Ardından Van İl Seçim Kurulu oy çokluğu ile aldığı kararla Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mazbatayı AK Parti adayına verdi.

Karar kentte protestolara yol açarken yürüyüş yapmak isteyenler polis müdahalesiyle karşılaştı. Yaşananlara yönelik valilik ise Van ve Şırnak'ta gösteri ve yürüyüşleri güvenlik gerekçesiyle yasaklama kararı aldı. Bugün ise DEM Parti'nin itirazını değerlendiren Yüksek Seçim Kurulu (YSK), DEM Parti Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan'ın başkanlığının iade edilmesine karar verdi.

DEM Parti tarafından yapılan açıklamada; "Kürt halkının, dostlarımızın ve demokratik kamuoyunun direnişi sonucunda Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanımız Abdullah Zeydan’a mazbatasının verilmesine karar verilmiştir." denildi.

Hayati Yazıcı: YSK verdiği isabetli kararla sonlandırdı

Abdullah Zeydan’ın mazbatasının verilmesi kararının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı, sosyal medya hesabından dikkat çeken paylaşıma imza attı.

Paylaşımında YSK'yı kutlayan Yazıcı "Van ilimizdeki belediye başkanı seçimi ile ilgili 1 Nisan günü zuhur eden cinnet hali durumu, YSK verdiği isabetli kararla sonlandırdı. Yüksek Kurulu ve sayın üyeleri içtenlikle kutluyorum." ifadelerine yer verdi.

Ancak Yazıcı, kısa süre sonra paylaşımını kaldırdı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.