Seçimin kaybedeni Erdoğan’ın ekonomideki politika ısrarıdır

Ülkeyi yöneten kişinin üniversite diploması bile tartışma konusuyken, çıkıp “Ben ekonomi uzmanıyım” derse, faiz sebep enflasyon sonuç mantığı ile hareket ederse, 1 trilyon dolar ülkeyi zarara sokarsa, insanlar neden desteklesin ki!

Hayat pahalılığının nedeni sizin bu ısrarınızın sonucudur. Kira artışları, sizin bu ısrarınızın sonucudur. Emeklilere veremediğiniz refah payı, sizin bu ısrarınız sonucudur. Son yıllarda ekonomiyi kötü yönetip, insanların hayat standartlarını yerle yeksan ederek kötü gidişe sebep olmanız sizin bu ısrarınızın sonucudur.

Aylar önce ekonominin başına getirdiğiniz Mehmet Şimşek nasıl bir ekonomi politikası izliyor? Sizin ısrarla devam ettiğiniz ve yüzlerce ekonomistin yanlış yapılıyor dediği, sizin ısrarlı tutumunuzun tam tersini uyguluyor. Yaptığınız yanlışın en çarpıcı örneğidir bu.

Bu politikadaki yanlış çok geç fark edildi. Sonucu ise size değil topluma fatura edildi.

Yani olması gereken, dünyanın yaptığı gibi, ekonomiyi rasyonel politikalar ve kurallar ile yönetseydiniz halkın yaşadığı pahalılık kaosu olmazdı. Ekonomik politikanızın sonucu olarak, ilk kırmızı kartınızı bu seçimde halk size göstermiştir. Halk birçok yanlışa sabır edebilir ama cebindeki paranın yok olmasına sebep olanı affetmez.

Hayalini görse hayra yormayacağı belediyeleri kazanan muhalefet çılgın bir şaşkınlık içindeyken, bunun nedeni sizin ekonomi politikasındaki ısrarınızdır.

Toplumda onaylanmayan daha birçok politikanız var. Bunlar Mayıs 2023 seçimlerinde dikkate alınmadı lakin bu halkın cebindeki parayı alan uygulamanızın sonucu son 1 yılda patlak verdi.

Her duyarlı seçmenin farkında olduğu diğer yanlış politikalarınıza da değinmek isterim;

  • Kadrolaşmalarınızın her alanında liyakat sorunu var. İşi ehline vermiyorsunuz. Mülakatları kaldıracağız dediniz ama uygulamadınız.
  • Halkın ve otoritelerin yanlış bir proje olacağı öngörüsüne rağmen “Kanal İstanbul” ısrarınız.
  • Toplumsal bozulmaya sebep olan göçmen ve sığınmacılara ısrarla kucak açmak ve halkın şikayetlerine sağır kalmanız.
  • Siyasette ısrarla bölücü dil kullanmanız, muhalefete ısrarla terörist yaftası ile suçlayarak halkı kin ve nefret dilini kullanmasına sebep olmanız.
  • Bu kadar uzun vadeli bir krediyi bu halk hiçbir siyasetçiye vermemişken yaşadığınız güç zehirlenmesi ile bu toplumun nabzını artık okuyamaz hale geldiniz.
  • Tercih ettiğiniz başkanlık sistemi ile ülkeye bir parti devleti hüviyeti verdiniz. Kamuya ait tüm kaynakların siyaseten (seçimlerde) kullanılmasına bir normallik getirdiniz.

Çok güzel bir tarih yazabilecekken kötü anılan bir tarih olmak üzeresiniz. Saraydan çıkıp halkın içine karışmazsanız, 2028 sizin için yaptığınız güzelliklerin unutulduğu bir tarih olacaktır.

Bu seçim sonuçlarının ikinci bir sebebi ise, muhalefetin daha başarılı olmasıdır. Nedeni ise barış ve kardeşlik dili kullanması, sizin tüm engellemelerinize rağmen (topal ördek) çok görünür hizmetler yapması, çok genç ve aydın bir kadroya sahip olmasıdır.

Kendi kredinizi kendinizin uygun gördüğü politikalarınız bitirmiştir.

Çok sesli yönetimden tek sesli bir yönetim ile ülkenin fabrika ayarlarını bozdunuz.

Hatayı çok uzakta aramayın hatayı yapan sizsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kanun Göçer Arşivi