Fenerbahçe’nin ve Cumhuriyet’in üzerinde tepinenler

Fenerbahçe Spor Kulübü, Cumhuriyet’imizden de eski bir kulüptür. Fenerbahçe’nin tarihi başarılarla dolu, şanlı ve şereflidir. Tüm şerefli ve başarılı kulüpler gibi ligin en çok konuşulan ve imrenilen spor kulübü olmuştur.

Gel gör ki Fetullah terör örgütünün Fenerbahçe’ye saldırdığı dönemde Cumhuriyet savunucuları dut yemiş bülbül gibi suskun ve sessiz kaldılar. O dönemde en büyük mücadeleyi Cumhuriyet’in gerçek savunucuları ve Fenerbahçe’nin o dönemki başkanı Aziz Yıldırım vermiştir. Aziz Yıldırım sahte Cumhuriyet savunucularına rağmen, şike yaftası ile suçlanan Fenerbahçe’yi ve dolaylı olarak kendi adını da temize çıkarmıştır.

Tarihe dönüp bakıldığında Fenerbahçe-Trabzonspor maçlarının mağduru hep Fenerbahçe olmuştur. Öncesinde de sonrasında da alınan hiçbir önlem ve tedbirde yeterli olmamıştır. Günümüzde de hala kayda değer bir önlem alınmamaktadır. Bunun nedeni ise Cumhuriyet’in üzerinde tepinen, kanun ve kurallardan hiç korkmayan kanunsuzlardır.

Futbol ile ilgili her kesimin çok iyi bildiği gibi, futbolda önce performans sonrasında ise adaletli yönetim gelir. Bu iki faktörün biri dahi aksar ise, o futboldan ve o ortamdan sadece kaos çıkar. Fenerbahçe ve Trabzon maçında da bu ayaklardan biri yoktu, futbol çok iyi ama adaletli yönetim yoktu.

Sonuç tabi ki kaos.

Fenerbahçe kongre üyelerinin ve yönetimin alacağı kararı hiçbir Cumhuriyet savunucusunun eleştirmemesi gerekir. İçimizden birileri adaletin ve Cumhuriyet’in yaşadığını bizlere ispatlamalı. Cumhuriyet’in ve devletin en önemli maddesi, adalettir. Adaleti elden bırakır, hakkımız olanı aramaz isek vay halimize!

Düşmanımız için bile adalet istemeliyiz yoksa devletlerin de rejimlerin de hiçbir hükmü kalmaz. Sen adalet için çaba göstermezsen, her yanlışa sesiz kalırsan, seni Fenerbahçe gibi kırk bin kişinin önünde linç ederler. O zaman sesini bile çıkarmazsın.

Daha sonra sızlanmayacağız “Siyasetçiler devletin parası ve araçlarını kullanarak siyaset yapıyor. Bunlar benim paramla alınmış araç gereçler, halkı mahvettiler” vs. deme hakkınız da yok olur.

Siyasette adalet iste.

Sporda adalet iste.

Özgür düşünce ve fikirlerinde adalet iste.

Yaşam standartların için adalet iste.

Siyasetçilerden adalet iste.

Düşmanın için bile adalet iste.

Gözünü aç değerli okurum, adalet yoksa Fenerbahçe de yoktur, devlet de yoktur.

Adaleti sağlamayan siyasetçiyi bir daha SEÇME. Senin tek kozun bu!

Hz Ömer’in de dediği gibi “ADALET MÜLKÜN TEMELİDİR”

Aklını da gözünü de açık tut...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kanun Göçer Arşivi