Köpek gibi ol

Sahibinin tedavi gördüğü hastanenin kapısından aylarca ayrılmayan, yemek yemeyen ve bu yüzden bir deri bir kemik kalan köpeğin haberini belki görmüşsünüzdür… Veya sahibinin tekerlekli sandalyesini minicik canıyla itmeye çalışan köpeği… Karabük’ün Safranbolu ilçesindeki köpeğin, iki gün kendisini besleyen esnafa vefasını her akşam bulduğu yiyecekleri paylaşarak göstermesini ya da…

Peki arabadan inen bir adamın küçük kızı kaçırmaya çalıştığını gören köpeğin, bu durumu engelleyip kızı kurtardığı videoyu izlediniz mi? Köpeklerin bu tarz vefakar davranışlarını saymaya kalksam sayfalar yetmez.

Keşke köpekler insanları eğitse ve onlara karşılıksız sevmeyi, vefayı ve sadıklığı öğretse. Ama tabi insanlar bunu ne kadar öğrenir orası da ayrı bir soru işareti. Çünkü köpekler yaradılış gereği böyle sadakatli ve vefalılar. İnsanoğlunun ise içinde var vefasızlık. Köpekler yapılan iyiliği asla unutmazlar, insanlar ise çoğu zaman hatırlamazlar. Sadece bir kere yemek verin, sizi asla ama asla unutmazlar. Arabanızı bile tanırlar ve sizi görünce sevinirler. İnsanlara ise değil bir yemek, hayatınızı da adasanız bir anda ortadan kaybolabilirler. Hani bir söz var ya “Oysa kahve içmişliğimiz de vardı. Bu ne hatır gönül bilmezlik diyemedim” diye…. Bakın değil kahve, isterseniz defalarca kez yemek yiyin, gezin eğlenin, beraber kahkahalar atın, oyunlar oynayın, dertlerinizi ve sevginizi paylaşın, yine de vefasız insanoğlu ertesi gün sizi bir yabancı gibi görür. Sıfır empati ve yüzde yüz bencillikle hiç yokmuşsunuz ve sanki hiç olmamışsınız gibi hissettirip tek bir mesajı bile çok görebilirler size. O yüzden derler ya, insanlara değer vereceğine köpek besle ona değer ver diye. Ne kadar doğru söylemişler.

Köpekler öyle sadıktır ki kendilerini hiçe sayıp adeta itaat ederler. İnsanlar mı? Çoğunlukla kendi menfaatleri bir numarada olup bencillikleri ön plandadır. Sizi hangi an veya hangi durumda vuracaklarını asla bilemezsiniz. Çok fena şaşırtırlar.

Bazen hakaret ederken ‘köpek’ diyorlar ya hani birbirilerine, aslında hakaret etmiyorlar ki. Köpek demek hakaret mi? Asla olamaz! Köpek derken o insanı yüceltiyorsunuz aslında. Keşke köpek kadar vefalı ve sadakatli olabilseydik. Bir köpekten gerçek sevginin ne olduğunu öğrenebilseydik. Gerçek hayat arkadaşlığının ne demek olduğunu köpeklerden kavrayabilseydik. Peki şimdi soruyorum size: “Yeryüzünde kaç tane insan var köpek ismini hak eden?”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuğçe Marik Arşivi