Freddie Mercury’nin tek güvendiği kimdi?

Dünyanın en önemli müzik gruplarından birisi olan Queen’in logosunu sizce kim tasarladı?
Bilmeyenler belki şaşıracak ama Queen grubunun logosunu, 10 parmağında 10 marifet olan ve grafik tasarım bölümünden mezun olan grubun solisti ve efsanesi Freddie Mercury tasarladı.
Okuldayken yağlı boya ve piyano dersleri alan Freddie, duyduğu şarkıları önünde herhangi bir nota kağıdı olmadan çalıp, öğretmenini kendine hayran bırakıyordu. Okul korosuna katılmak dışında herhangi bir ses eğitimi almamıştı.

Müziğe doğuştan yeteneği olan Freddie, yatılı okuduğu sırada üç arkadaşıyla birlikte müzik grubu kurup Elvis Presley gibi dönemin önemli sanatçılarının şarkılarını cover’lıyorlardı. Bir yandan da farklı işlerde çalışıp ailesinin geçimine katkı sağlıyordu. 1969 yılında ise Roger Taylor ile birlikte hem aynı evde yaşamaya başladı, hem de birlikte küçük bir ikinci el kıyafet dükkanı işletmeye başladılar. Tam da bu dönemlerde başka bir kıyafet dükkanında çalışan Mary ile tanışıp 6 yıl süren bir birliktelik yaşadılar. Freddie, “Love of My Life” şarkısını ise, hayatta güvenebildiği tek kişi olduğunu söylediği Mary için yazmış.

En karanlık anlarında bile ışıl ışıl parlamayı sürdüren Freddie Mercury’nin isteği bir rock yıldızı olmak değildi, bir efsane olmaktı… Öyle de oldu zaten.

Şimdi bir başka ilginç olayı anlatacağım size. Queen’in “The Game” albümünün dördüncü teklisini Michael Jackson’ın seçtiğini biliyor muydunuz? Zaman zaman Queen konserlerine giden Michael Jackson, yine bir Queen konserinde, sahne arkasına gidip “Another One Bites the Dust” adlı şarkıyı tekli olarak piyasaya sürmelerinin delilik olacağını söylüyor. Aslında grup üyeleri bundan o kadar da emin değil çünkü bu şarkıyı albüme almamayı bile düşünmüşler. Fakat Michael Jackson yanılmamış ve şarkı, grubun ABD’deki ikinci büyük hiti olup bütün dünyada yedi milyon kopya satmış. Ve sonuç olarak “Another One Bites the Dust” 1982 yılında olağanüstü bir başarı elde ediyor.

Freddie’nin aramızdan ayrıldığı yıl ise yeni bir asteroit keşfedilmiş ve bu asteroite “Freddiemercury 17473” adı verilmiş. Bu arada Freddie hakkında bilmediğim ve sizinle paylaştığım bazı bilgileri az önce bitirdiğim bir kitaptan okudum. Alfonso Casas eseri olan ve “Freddie Mercury Bir Biyografi” isimli bu kitapta Freddie’ye ait bol bol illüstrasyon görsellikleri göreceksiniz ve eminim okurken büyük bir keyif alacaksınız. Son olarak da, umarım en kısa sürede Freddie’nin hologram konseri yapılır ve büyük kavuşmanın gerçekleşeceği bu konserle birlikte giderilen hasret, yerini mutluluğa bırakır…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuğçe Marik Arşivi