Cüneyt Tek’e dair

Gidersen”, “Kurşun” ve “Yar” gibi pek çok hit şarkısıyla 2000’li yıllarda ses getiren Cüneyt Tek, “Quiz” programında fanustan çıkan soruları yanıtladı.

Cüneyt Tek’in enerjisi, pozitifliği, olgunluğu ve sıcakkanlılığı gerçekten bambaşka. Kendi içindeki pozitif insanı direkt olarak karşı tarafa da geçiriyor.

Cüneyt Tek’in o dönemler yayınladığı şarkılarını severek dinlerdim ve hala ezberimde kalmıştır tamamı. Mesela “Kurşun” şarkısında geçen “Her erkeği diz çöktüren bir kadın var” cümlesi o dönemler şarkının öne çıkan cümlesi olmuştu. Ben de merak ettim ve kendisine sormak istedim, “Her erkeği diz çöktüren bir kadın varsa eğer, Cüneyt Tek’i diz çöktüren kadın kim?” diye.

Sorunun cevabı beni şaşırttı çünkü Cüneyt Tek’i aslında diz çöktüren bir kadın değil vicdanıymış. Aşık olduğu kadını aldatmış ve o çektiği vicdan azabı onu yerin dibine sokmuş. Kadının bundan haberi olmamış ancak Cüneyt Tek kendisini oldukça kötü hissetmiş ve sonunda gerçeği açıklamış.. Böylece ortaya “Kurşun” şarkısı çıkmış.

Bir diğer sevilen şarkısı “Annenle Tanıştırmışsın”ın hikayesi ise bir kadın kardeşinin başından geçen olay üzerine kurulu. O kardeşi bir gün Cüneyt Tek’e şöyle diyor: “Abi ya bana söylediği aşk sözlerini ona da söylemiş ve annesiyle onu da tanıştırmış. Çok canım yandı” Ve bunun üzerine “Annenle Tanıştırmışsın” şarkısı ortaya çıkmış.

cuneyt-tek-sarki-sozleri.jpg

Sevgiliyken birbirine en yakın iki insanın ayrılık sonrası birbirine en uzak insan olmalarına haklı olarak anlam veremeyen Cüneyt Tek, “Ne kadar yoğun bir durumdan, hiç tanışılmamış gibi 2 yabancıya dönülmesini hiç anlayamıyorum. Buradan buraya gelmek anlaşılır bir durum değil” diyor ve ilişkilerde olmazsa olmaz denge konusuna şöyle değiniyor: “İlişki başlayınca karşı tarafa çok fazla veren tarafsanız eğer yanlış yapmış olursunuz. Hayat dengedir, çok verirseniz karşı tarafın bir şey vermesine müsaade etmezsiniz. Ve denge bozulursa ilişki de bozulur. Dengeyi ayarlayamayan insanlar mutlaka hayvan sahiplenmeli. Ben kedi sahiplendikten sonra çok dengeliyim.”

Hesap ödemekten kaçmadığını dile getiren Cüneyt Tek, eğer parası yoksa görüşmeye gitmeyeceğini söylüyor. Kariyerinin başındaki Cüneyt’e ise şöyle sesleniyor: “Hiç vazgeçme, istikrarlı ol ve heyecan duyduğun insanlarla heyecan duyduğun işi yap.”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuğçe Marik Arşivi