Bir Efsane: Hakan Peker

90’lı yıllara damgasını vuran Türk pop müziğinin bir efsane ismi Hakan Peker, Safranbolu için İyi Parti’den belediye başkan adayı oldu. Bence bir sanatçının belediye başkanı olması muhteşem bir fikir. Çünkü sanatçı, o topluma kendi sanat ışığını ve fikirlerini aşılayıp sanatla iç içe bir toplum inşa eder.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün de sanata verdiği önemi bilmeyen yoktur sanırım. Atatürk, sanata verdiği değeri şu sözlerle anlatmıştır: Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş olur. Bir millet ki resim yapmaz, bir millet ki heykel yapmaz, bir millet ki fennin gerektirdiği şeyleri yapmaz; itiraf etmeli ki o milletin ilerleme yolunda yeri yoktur.

Türk pop müziğinde pek çok ilkleri gerçekleştiren ve kalıcı şarkılara imza atan Hakan Peker’e geçtiğimiz haftalarda “Quiz” yaptık. Programdan öne çıkanlar şöyle:

Hem evliliği hem de bekarlığı tatmış biri olan Hakan Peker bekarlığı tercih ediyor. Pahalı hediyelerden de etkileniyor fakat istemiyor. Yani pahalı hediyeyi çok sevmiyor ama alınırsa da hoşuna gidiyor. Kendi şarkılarından 90’lı yılların en iyisi olarak seçtiği şarkı ise, 25 yıldır tribünlerde olan “Ateşini Yolla Bana”

Hayatındaki insanlara oldukça sadık olan Hakan Peker, 10 milyon dolar verilse dahi hayatındaki insanları silmeyeceğini söylüyor ve eğer silerse geçmişinin de gideceğini dile getiriyor.

Bazen telefonlara bile çıkmak istemediği zamanlar olan Hakan Peker, kimi zaman telefon çalınca telefona bakıp aramanın bitmesini bekliyor. Uyurken de mutlaka telefonunu sessize alıyor, çünkü gece telefon gelmesini ve uykusunun bölünüp telefonla konuşma fikrini hiç sevmiyor.

Ve gelelim Hakan Peker’in özel hayatına… 2000’li yıllarda çapkın olan fakat sonrasında çapkınlığı bırakan Hakan Peker, elektrik aldığı insanı bakışlarıyla kesebiliyor ve eğer karşıdaki mesajlara geç verirse hemen hevesi kaçıyor ve geri adım atıyor. Aşksız parayı, parasız da aşkı neyleyim diyen efsane sanatçı, “Bunların ikisi bütün olursa güzel. Eğer birisini seçersen sefalet başlar. Para varsa aşk yoksa ruhsal sefalet, para yoksa aşk varsa da maddi sefalet… Bunun için ikisi yan yana olunca güzel” diyor ve “Aşk mı, para mı?” sorusuna en doğru cevabı verip son noktayı koyuyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuğçe Marik Arşivi