The Beatles grubunun çocukluğu

Dünyanın en önemli müzik gruplarından olan İngiliz müzik grubu The Beatles’ın üyelerinden John Lennon’ın gözlüklerinin hikayesini daha önce duymuş muydunuz?

Çocukken haylaz ve zeki olan Lennon, okumayı henüz dört yaşındayken çözer, ancak yazmada pek başarılı olamaz. Sözcükleri bir türlü doğru yazamaz. Ailesiyle birlikte gittiği göz hekimi, John Lennon’ın aşırı derecede miyop olduğunu söyler ve Lennon’ın hayatı boyunca gözünden eksilmeyecek gözlük çerçevelerinin ilkini verir ona.

Peki The Beatles üyelerinden bir diğeri Paul McCartney’in kulakları az duyduğu için askere alınmadığını ve bu durumundan dolayı da uçak motoru üreten bir fabrikada çalışan bir işçi olduğunu biliyor muydunuz?

Paul McCartney derslerinde çok başarılı bir öğrencidir. Tarih ve dil konularına aşırı ilgisi olan Paul, aynı zamanda eski bir müzisyen olan babasının gitarını da elinden düşürmemektedir. Babası, verdiği onca derse rağmen oğlunun gitar çalma konusunda gelişme gösterememesine bir anlam veremez. Sonunda sorunu çözer: Paul McCartney, her işini sağ elle yapıyor olsa da, gitar çalma konusunda solaktır! Bu gerçeği anladıktan sonra Jim’in yaptığı ilk iş, gitarın tellerini ters takmak olur.

The Beatles üyelerinden üçüncü olan George Harrison’ın gitarın borcunu ödemek için bir kasabın yanında çalıştığını biliyor muydunuz?

George Harrison, 25 Şubat 1943 tarihinde, gemilerde kamarot olan bir baba ve manavda çalışan bir annenin çocuğu olarak dünyaya gelir. George, hem okulda hem de gitar çalma konusunda son derece başarısızdır. Derslerdeki kötü notları umurunda olmasa da, George Harrison gitarı elinden hiç bırakmamaktadır. Öylesine sevmektedir ki gitarı, parmaklarının acısından ağlayıncaya kadar çalar ve gitarın borcunu ödemek için de bir kasabın yanında çalışır.

George Harrison, John Lennon ile aynı otobüse binerek okula gitmekte ve yol boyunca da müzik konusunda sohbet etmektedirler...

The Beatles üyelerinden Ritchie Starkey yani Nam-ı diğer Ringo Starr ise; Hayatının ilk yılları talihsizliklerle doludur. Okula başladığı yıl apandisit şikayetiyle hastaneye kaldırılır ve zor geçen ameliyat sonrasında haftalarca komada kalır. Tam iyileşti denilirken, hastane yatağından düşer ve başını sert bir şekilde zemine çarpar. Bu kazalar nedeniyle sekiz yaşına geldiğinde bile henüz okuma ve yazma bilmemektedir. Okula başlayan Ritchie Starkey ağır bir soğuk algınlığına yakalanır ve hayatının iki yılını daha bir çocuk sanatoryumunda geçirmek zorunda kalır. Ritchie Starkey, elinin altındaki her şeye vurmakta, etrafındakiler ise bunu rahatlamak için yaptığını sanmaktadır. Üvey babası Harry, bir doğramacının yanında çırak olarak çalışan Ritchie’nin yeteneğini keşfederek ona ilk davul takımını alır. Arkadaşları, parmaklarına taktığı yüzüklerden dolayı Ritchie’ye yüzükler, yani “Rings” adını koymuşlardır. Zamanla bu ad, Ritchie’nin vahşi batıya duyduğu ilgiden dolayı “Ringo”ya dönüşür. Soyadı da zaman içinde kısalır ve The Beatles’ın son üyesinin adı böylelikle doğmuş olur: “Ringo Starr”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuğçe Marik Arşivi