YSP'li vekilden Kılıçdaroğlu'na 'HÜDA Par' tepkisi: 'AK Partililer bile savunamıyor'

YSP'li vekilden Kılıçdaroğlu'na 'HÜDA Par' tepkisi: 'AK Partililer bile savunamıyor'
Meral Danış Beştaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HÜDA PAR ve YSP kıyaslamasına tepki göstererek "Bu sözünü geri almasını, özür dilemesini istiyorum" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir grup gazeteciyle Ankara'da bir araya gelmiş ve HÜDA PAR için dikkat çeken ifadelere yer vermişti.

Kılıçdaroğlu, HÜDA PAR’ın dünya görüşüne katılmadıklarını ama onu düşmanlaştırmak gibi bir düşüncelerinin olmadığını söylemiş ve söz konusu bu ifadeleri tartışma konusu olmuştu.

CHP lideri HÜDA PAR için "Seçilmişler, parlamentoya gelmişler. Dünya görüşü bizimle taban tabana zıt ama görüşlerine katılmıyoruz diye düşman ilan etmek demokraside olmaz. Yeşil Sol Parti ile kavga, düşmanlaşma yok, işbirliğimiz de yok. Bir parti ile oturup konuşmanızın koşulları vardır. Biz AKP’yi de MHP’yi de düşmanlaştırmadık. Biz bunlara yalın kılıç gideceğiz demedik. Demokratik yollarla eleştirinizi yaparsınız. Öyle bakmak lazım." demişti.

Konuya ilişkin tartışmalar sürerken Kılıçdaroğlu'na bir tepki de Yeşil Sol Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş'tan geldi.

Halk TV canlı yayınında değerlendirmelerde bulunan Beştaş, HÜDA PAR'ın AK Partililerin bile savunmadığına dikkat çekerken Kılıçdaroğlu'nun savunmasına ve Yeşil Sol Parti ile kıyaslamasına tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu'nun özür dilemesini isteyen Beştaş söz konusu konuya ilişkin şunları söyledi:

"HÜDA Par karma eğitime karşı, Türkiye'nin neredeyse kaç 10 yıl geriye gidişini savunan, bizi farklı bir yere koyan, başka bir dünyadan geliyor. Bunu AKP'liler bile savunamıyor. AKP'liler bile savunamazken, ana muhalefet liderinin çıkıp bizim gibi üçüncü büyük muhalefet partisiyle kıyaslaması gerçekten büyük bir gaf. Bu sözünü geri almasını, özür dilemesini istiyorum"

İlgili Haberler

Kaynak:MUSTAFA DOLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.