Handan Toprak içerdeyse diğerleri neden dışarda?

Sana yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapmayacaksın.

Bir cumhuriyet ülkesinde olmaması gereken şeylere şahit oldukça insan yaşadığından utanıyor.

Eski Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, tam sekiz aydır Bakırköy Kadın İnfaz Evinde tutuklu bulunuyor.

"İhaleye Fesat Karıştırma" ve "Resmi Belgede Sahtecilik" suçlaması ile tutuklanan Handan Toprak aradan geçen bu sürede “daha ifadem alınmadı” diye haykırıyor ama duyan yok.

2014 yerel seçimlerinde 15 yıllık belediye başkanlığı yapan Mustafa Değirmenci'nin yerine aday yapılarak Avcılar Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Handan Toprak aslında başarısız denecek bir yönetim sergiledi.

2019 seçimlerinde CHP tarafından Handan Toprak aday yapılmadı ve Av. Turan Hançerli yeni belediye başkanı olarak seçildi.

Başkanlık yaptığı dönemde ''toprak ana” lakabı ile anılan Handan Toprak'ın belki de görev süresindeki en büyük hatasının Burçin Baykal'a çok fazla güvenerek belediyenin neredeyse her şeyini emanet etmesini söyleyebiliriz.

Sonuçta daha görev süresi bitmeden Burçin Baykal o görevlerinden alındı, hakkındaki şaibelerden belki birazcık yırtarım diye -olmayacağını bile bile- büyük paralar harcayarak CHP Küçükçekmece belediye başkan aday adayı oldu.

CHP'den aday yapılmayan Handan Toprak ise ikinci en büyük hatasını DSP Avcılar Belediye Başkan adayı olarak gerçekleştirdi. Hal böyle olunca her ne kadar DSP Genel Başkan Yardımcısı görevine kadar getirilse de 2019 yerel seçimlerinin hemen ardından önce Burçin Baykal'a daha sonra Handan Toprak'a operasyon çekildi. Şimdilerde her iki isim de cezaevinde tam bir belirsizlik yaşamaktalar.

*

“Daha hakkımda iddianame hazırlanmadı” diyen Handan Toprak, Küçükçekmece 1. Sulh Ceza Hakimliği'nde verdiği ifadesinde, "Evladıma bırakacağım tek mirasım temiz olan öz geçmişimdir. Ben belediye başkanlığının ve kendi belediye başkanlığımda da ihale süreçleri ile ilgili olan yapılmak istenen soruşturmalar İçişleri Bakanlığından geri dönmüş ve soruşturma izni verilmemiştir. Harcama yetkilisi müdürdür ve kendi müdürlüğünün bütün faaliyetlerine imza atar ve hepsinden sorumlu. Belediye başkanlığı bu süreçleri denetler. Harcama yetkilisi değildir, ihalenin hiçbir sürecinde belediye başkanları yer almaz” diye bahsetmişti.

*

Handan Toprak Benli'nin sosyal medya hesaplarında bu paylaşımlar yapıldı:

-Ben cezaevine atıldım diye bazılarının beklediği gibi eğilecek, bükülecek bir insan değilim.

-Ben kimsenin siyasi amacına alet olmam.

-Ben cezaevi şartlarıyla yılmam, doktorluk yaparken memuriyet hayatımda daha kötü şartlara sahip yerlerde kaldım ve görev yaptım ama mutlulukla halkıma hizmet ettim.

-Ben atalarımdan aldığım tertemiz geçmişi geleceğime ve evladıma taşıyacağım.

-Dostlarımın yanımda olduklarını ve bana inandıklarını biliyorum, ben cezaevinde kaç yıl olursa olsun yatarım. Ama kimseye taviz vermem.

Dr. Handan Toprak

Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu G-18

*

CHP İstanbul Milletvekilleri Turan Aydoğan ve Özgür Karabat ile CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın da geçtiğimiz günlerde cezaevinde ziyaret ettiği Handan Toprak Benli için yargı sonucu nasıl karar verir bilemeyiz.

Dosyasında neler var. Ne gibi deliller var. Suçlamalar var. Bunları da bilmiyoruz.

Ancak bildiğimiz şu var; Eski Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak suçlu şüphesi ile 8 aydır tutuklu ve daha hakkında iddianame hazırlanmamış.

Handan Toprak'ın suçlandığı "İhaleye Fesat Karıştırma" iddiası ile şüpheli olmayan belediye başkanı neredeyse yok gibi. O zaman o belediye başkanları neden tutuklu değil, veya neden yargı onların da peşine düşmüyor?

Kim bunlar diyenlere de cevabımız yayınladığımız haberler olsun.

Handan Toprak Benli şayet bugün görevde olsaydı yine tutuklanacak mıydı?

Tıpkı Handan Toprak Benli gibi geçtiğimiz günlerde Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'a da benzer operasyon çekildi.

Neden bu operasyonlar görevdeki belediye başkanlarına değil de görev süresi biten belediye başkanlarına karşı yapılıyor?

Bir cumhuriyet ülkesinde yargı bu kadar şüphe uyandırıyorsa bu güzel ülkede 'adalet' nasıl sağlanacak?


handan toprak

Handan Toprak Benli, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen ceza sonrası sosyal medya hesabından bu açıklamayı yapmıştı:

Yargının siyasete alet edildiği en karanlık günleri yaşıyoruz. Şahsımla başlayan bu süreç sonunda, haklı olan bizler kazanacağız. Ne beni cezaevinde tutarak, ne de İstanbul halkının seçtiği Belediye Başkanımız İmamoğlu'nu hapisle tehdit ederek amaçlarına ulaşamayacaklar. Bizler Atatürk'ün gösterdiği yolda ve Cumhuriyet değerleri uğruna mücadeleye etmeye yemin etmiş insanlarız. Unutmayın, karanlığın en koyu olduğu an, aydınlığın en yakın olduğu zamandır. Bu karanlık dönemden hep beraber çıkacağız...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Mert Arşivi