1 Ağustos Salı İstanbul hava durumu

1 Ağustos Salı İstanbul hava durumu
Günlük planlarını yapan vatandaşlar, aktivitelerini hava şartlarına göre planlıyor ve buna göre hazırlıklarını yapıyor. Peki, MGM Meteoroloji 1 Ağustos 2023 Salı İstanbul'da hava nasıl ?

İstanbul'da hava soğuk olduğunda, bunun başlıca nedeni Balkanlar'dan gelen soğuk, yağışlı havadır. Karadeniz bölgesinde yağışlı, Akdeniz'de ise ılık hava bekleniyor. Kar, kışın İstanbul'da yaygındır. İstanbul'un güneybatısındaki rüzgarlar genellikle ılıktır. Ancak kuzeyden esen kuzey rüzgarı daha etkili ve daha soğuktur. Kış aylarında bu rüzgarları genellikle kar takip ederdi. İstanbul'da kar yağışı çok uzun sürmedi ve etkisiz kaldı. Kar yağışı 10-11 gün kadar yerde kaldı. 5 Ocak 1942'de İstanbul, gelmiş geçmiş en şiddetli kar yağışını yaşadı. O gün kar miktarı 75 santimetreye ulaştı. 1929'da İstanbul tarihinde unutulmaz bir sıcaklık yaşandı. Sıcaklık birkaç gün donma noktasının altında kaldı ve boğazımdaki su dondu.

İstanbul'da yarın hava durumu

30° yüksek sıcaklık ve 22° düşük sıcaklık ile bulutlu. Rüzgarın KD yönünden 6.11 KM/H hızında esmesi tahmin ediliyor, nem oranı %54 civarında ve tahmin edilen bulutlanma oranı %42.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.