Meteoroloji'den Uyarı! Kavurucu Sıcaklar Artarak Devam Edecek

Meteoroloji'den Uyarı! Kavurucu Sıcaklar Artarak Devam Edecek
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) yurt genelinde hava sıcaklıklarının artacağı sinyalini verdi. Peki yeniden kavrulacak mıyız? Sıcaklıklar kaç dereceyi görecek? Ayrıntılar haberimizde..

Geçtiğimiz hafta İstanbul başta olmak üzere adeta kavrulmuştuk. Ağustos ayına girdik fakat Temmuz ayındaki yaşanan sıcaklar hala dilimizde.. Meteoroloji'den üzen bir haber var. O kavurucu çöl sıcakları yeniden ülkemize giriş yapacak. Yeniden gelecek olan Eyyam-ı Bahur sıcakları kaç gün sürecek? Termometreler sıcaklıkları kaç derece ölçecek? Yanıtı haberimizde..

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından alınan bilgiye göre;
Halen mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, bu hafta ortasından itibaren, yurdun iç ve kuzey kesimlerinde de artarak, gelecek hafta başına kadar Ege ve Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da mevsim normallerinin 2 ila 4 derece, diğer bölgelerimizde ise 4 ila 8 derece üzerine çıkması bekleniyor. Akdeniz Bölgesi’nin kıyı kesiminde yüksek nemle birlikte hissedilen sıcakların daha fazla olacağı tahmin ediliyor.

Önümüzdeki günlerde bazı illerimizde beklenen sıcaklıklar (oC);

Ankara : 33-38
İstanbul : 29-34
İzmir : 34-36
Edirne : 32-39
Balıkesir : 32-39
Manisa : 37-42
Aydın : 39-42
Denizli : 39-42
Antalya : 32-36
K.Maraş : 36-40
Eskişehir : 32-38
Kayseri : 31-35
Amasya : 32-39
Iğdır : 34-38
Elazığ : 36-38
Diyarbakır : 38-41
Adıyaman : 38-41

Meteoroloji'den Uyarı!

Sıcak hava dalgası nedeniyle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Çöl sıcakları kaç gün sürecek?

Ülkemize yeniden giriş yapan Eyyam-ı Bahur (çöl sıcakları) 01 Ağustos 2023 Salı günü başladı. Kavurucu sıcaklar yaklaşık 1 hafta sürecek ve 06 Ağustos 2023 tarihinde son bulacak.

İlgili Haberler

Kaynak:Nihan Konyalı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.