Yeniden Kavrulacağız! Eyyam-ı Bahur Sıcakları Geliyor

Yeniden Kavrulacağız! Eyyam-ı Bahur Sıcakları Geliyor
Ülkemiz yeniden Eyyam-ı Bahur adı verilen bir sıcak hava dalgası ile tekrar kavrulacak. Peki bu sıcaklar ne zamana kadar sürecek?

Ağustos ayına girmiş olmamızla birlikte aklımız adeta Temmuz ayındaki sıcak havanın etkisi altında kaldı. Herkes kavurucu sıcaklıkların tam bitti derken tekrar başlayacak olmasını öğrenince birçok kişi sıcak havalarla nasıl mücadele edeceğini kara kara düşünüyor. Yurt genelinde Eyyam-ı Bahur adı verilen sıcak hava etkili olacak. Peki Eyyam-ı Bahur nedir? Bu sıcak havanın daha önceki sıcak hava dalgasından ne farkı vardır? Eyyam-ı Bahur sıcakları ne zaman başlayacak? Ayrıntılar haberimizde..

Eyyam-ı Bahur sıcakları geliyor!

Türkiye genelinde bu haftadan itibaren yeniden kavurucu sıcaklar etkisini gösterecek. Özellikle Meteoroloji'den alınan bilgiye göre Eyyam-ı Bahur, yurt genelinde 02 Ağustos 2023 Çarşamba günü başlayacak. Uzmanlara göre yeniden sıcaklık rekoru kırılması bekleniyor. Sıcaklıkların özellikle Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 35-40 dereceyi bulması beklenirken nem oranı da oldukça yükselecek.

1200x627-asiri-terleme-icin-hangi-bolume-gidilir-asiri-terleme-problemine-hangi-doktor-bakar-s1-1594712592222.jpg

Eyyam-ı Bahur sıcakları nedir?

Eyyam-ı Bahur olarak tanımlanan sıcaklık aslında çöl sıcakları, cehennem sıcakları ya da Afrika sıcakları da demektir. Yaz mevsiminde özellikle en sıcak ve sıkıcı havayı ifade eder.

Kavurucu sıcaklar ne kadar sürecek?

Eyyam-ı Bahur adı verilen çöl sıcakları yaklaşık 1 hafta etkisini gösterecek. Yurt genelinde sıcaklıklar 4-5 derece artarak mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Uzmanlar uyarıyor!

Yurt genelindeki kavurucu çöl sıcaklarının olumsuz etkilerine karşı uzmanlar dışarıya çıkacak olanlar için beyaz ve açık renkli keten kumaşlı ürünleri giyilmesini önerirken, özellikle güneşe doğrudan temas etmeyecek ortamlarda bulunmaları konusunda uyarıyor. Şapka, güneş gözlüğü ya da şemsiye gibi aksesuarlarla güneşe karşı korunmakta fayda var.

İlgili Haberler

Kaynak:Nihan Konyalı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.