Bugün Araçlarınızı Yıkamayın Cam Silmeyin Çünkü Afrika Tozu Geliyor

Bugün Araçlarınızı Yıkamayın Cam Silmeyin Çünkü Afrika Tozu Geliyor
Temizlik yapmayı düşünenler özellikle bugün araba ya da cam silme işini erteleyin. Çünkü yurt genelinde hava serinlemeye başlamışken bugün "Afrika tozu" ülkemize giriş yapacak.

Yaz sıcaklarının son günlerde herkesi çok etkilemişken bu sabah Türkiye genelinde havanın serinlemesiyle herkes adeta bir ohh çekti. Özellikle havanın serinlemesi ve MGM tarafından sağanak yağış uyarılarıyla birlikte bugün bir de "Afrika tozu" uyarısı yapıldı.

gfd.jpg

Hava Forum Sitesi'nden edinilen bilgiye göre bugün Afrika tozu ile ilgili açıklamada bulundu. Buna göre özellikle temizlik yapacakları uyarırken cam silecekler ve araba sahiplerinin bugün arabasını yıkamamaları konusunda dikkat çekti. Nedenini ise ülkemize giriş yapacak olan Afrika tozu olduğunu belirtti.

Afrika tozu yurt genelinde görülecek

Ülkemiz genelinde 26 Temmuz 2023 tarihinde giriş yapan Afrika tozu, bugün yurt genelinde görülmesinin ardından yurdu terk etmesi bekleniyor.

hava-forum.jpg

Afrika tozu nedir?

Kuzey Afrika çöllerinden gelen ve rüzgarla taşınan ince toz partikülleridir. Bu toz bulutları ise özellikle kuru ve sıcak havalarda Akdeniz üzerinden Türkiye'ye gelebiliyor. Türkiye genelinde görüldüğünde de havada pus tabakası oluşur. Görüş mesafesi düşer. Bu durumda araçlarda yüzey kirlenmesi, camların kirlenmesi gözlemlenir.

İlgili Haberler

Kaynak:Nihan Konyalı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.