Meteoroloji Müjdeyi Verdi, Çöl Sıcakları Ne Zaman Bitecek 2023

Meteoroloji Müjdeyi Verdi, Çöl Sıcakları Ne Zaman Bitecek 2023
Ülkemiz genelinde etkili olan çöl sıcaklarının etkisi herkesi etkilemeye devam ediyor. Meteoroloji'den müjdeli haber geldi. İşte o tarihte çöl sıcakları ülkemizi terketmiş olacak.

Meteoloroji Genel Müdürlüğü ülke genelinde etkili olan ve herkesi sarsan çöl sıcaklarının sona ereceği tarihi açıkladı. Yurt genelinde hem doğudan hem de batıdan gelen Afrika tozunun da görülmesiyle adeta kavruluyoruz. Peki MGM'nin açıkladı tarih nedir? Çöl sıcakları ülkemizi ne zaman terk edecek? Ayrıntılar haberimizde..

Çöl Sıcakları Ne Zaman Bitecek?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre bugün (26 Temmuz 2023 Çarşamba) gününden sonra hafta sonuna doğru sıcaklıklar hissedilir derecede azalacak.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Halen batı ve güney bölgelerimizde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yarın batı bölgelerimizden başlayarak etkisini artırması beklenmektedir. Çarşamba ve Perşembe günleri tüm Yurtta etkili olması beklenen sıcak hava dalgasına bağlı olarak; Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgeleri’nde mevsim normallerinin 5-10 derece, diğer bölgelerimizde 2-6 derece üzerine çıkması bekleniyor.

Perşembe Gününden Sonra Sıcaklıklar Etkisini Kaybedecek

Sıcak hava dalgasının 27.07.2023 Perşembe günü akşam saatlerinden sonra batı ve kuzeybatı kesimlerden başlayarak etkisini kaybedeceği, bu hafta sonunda hava sıcaklıklarının Yurt genelinde mevsim normalleri civarına, iç kesimlerde ise yer yer mevsim normallerinin altına ineceği tahmin edilmektedir.

Önümüzdeki günlerde bazı illerimizde beklenen sıcaklıklar (oC);

Ankara : 29-39
İstanbul : 28-37
İzmir : 35-41
Edirne : 32-42
Çanakkale : 30-37
Muğla : 35-41
Adana : 34-40
Antalya : 35-42
Kayseri : 30-37

Güneş Çarpmasına Dikkat!

Sıcak hava dalgası nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

İlgili Haberler

Kaynak:Nihan Konyalı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.