Uzmanlar Uyarıyor! Mümkünse Dışarı Çıkmayın

Uzmanlar Uyarıyor! Mümkünse Dışarı Çıkmayın
Meteoroloji'den yapılan açıklamaların ardından ülkemiz genelinde etkili olan çöl sıcaklarının etkisi artarak devam edecek. Uzmanlar özellikle o günler için dışarı çıkmama uyarısında bulundu.

Türkiye genelinde yaklaşık 1 haftadır devam eden çöl sıcaklarının etkisiyle birçok vatandaş bunalmanın eşiği altında. Herkes serinlemenin yollarını ararken özellikle Meteoroloji artış gösterecek sıcak hava dalgası dolayısıyla vatandaşları dışarı çıkmama konusunda uyarıyor.

Yurdun büyük kesiminde çöl sıcakları hissedilecek

Yurt genelinde özellikle yarın (26 Temmuz 2023 Çarşamba günü) MGM'den alınan hava durumu raporlarında çöl sıcakları bütün şehirlerde 4-5 derece yükselişe geçecek. Hava Forum internet sitesinden alınan verilere göre Afrika'dan gelecek toz bulutları da yurt genelinde etkili olacak. Toz bulutlarının bu geceden itibaren ülkemize giriş yapacak.

İstanbul sıcaklık rekoru kıracak

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten'in sosyal medyada yayınladığı açıklamaya göre; Marmara bölgesi sıcaklık rekoru kıracak. Libya sıcakları istilasına uğrayacak. Yarın (Çarşamba) İstanbul sıcaklık rekoru kıracak fakat bu süreç 1 gün sürecek. Perşembe günü havanın hızla serinlemesi bekleniyor. Cuma gününe kadar havalar 17 derece birden serinleyebilir.

Ökten'in sıcaklık rekoru kırma ihtimali olan illeri şöyle sıraladı

Çarşamba günü rekor sıcaklık derecesine ulaşacak iller;
İstanbul rekor 40.6 C
Tekirdağ rekor 40.2 C
Çanakkale rekor 39.7 C
Balıkesir rekor 43.2 C
İzmir rekor 43 C
Aydın rekor 45.1 C
Muğla rekor 42.1 C

Uzmanlardan mümkünse dışarı çıkmayın çağrısı

Çöl sıcaklarının Çarşamba günü artış gösterecek tahminleri uzmanlar tarafından da mümkün oldukça dışarı çıkmayın uyarısı geldi. Çocuk, yaşlı ve kronik hastalığı başta olmak üzere kalp ve damar sağlığı gibi nörolojik hastalıkları ve türevleri tedavisi gören hastaların güneş çarpması, ani kalp krizi riski gibi rahatsızlıkların ortaya çıkmaması için vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini vurguluyor. Keyfi dışarı çıkmama çağrısı yapan uzmanlar dışarıya çıkmak zorunda olanların ise gölge yerlerde şapka veya şemsiye gibi aksesuarları yanlarından ayırmamaları tavsiye ediliyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Nihan Konyalı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.