20 Ekim 2023 İstanbul baraj doluluk oranı, son yağışlar barajlara nasıl yansıdı?

20 Ekim 2023 İstanbul baraj doluluk oranı, son yağışlar barajlara nasıl yansıdı?
İstanbul'a su sağlayan barajlardaki son durum nedir? Baraj doluluk oranı İSKİ verilerine göre yüzde kaç? Son yağışlardan sonra barajlar ne kadar doldu? Yanıtı haberimizde..

İstanbul'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak havalar en çok barajları olumsuz yönde etkiliyor. Kuraklığın başlaması ve İSKİ tarafından hergün birçok ilçede su kesintilerinin artış göstermesi ile milyonlarca megakentli için tehlike çanları çalıyor. İstanbul'da yağan son yağmurların ardından barajlara doluluk olarak nasıl yansıdı. Barajların aktif doluluk oranı nedir? İSKİ tarafından son veriler açıklandı mı? İşte merak edilen soruların yanıtı haberimizde..


Barajlar için tehlike her geçen gün artıyor

İstanbul'da barajlardaki kuraklık tüm hızıyla sürüyor. Geçtiğimiz günlerdeki yağmur yağışı barajlara nasıl yansıdığı birçok vatandaş tarafından sürekli araştırılıyor. İSKİ (İstanbul su ve Kanalizasyon İdaresi) tarafından 20 Ekim 2023 Cuma günü alınan verilere göre İstanbul'da baraj doluluk oranı %21.12 seviyesindedir. Yağışlar görülen tabloda barajlara olumlu bir etkisinin bulunmadığı görülüyor.


Barajların son durumu nedir?

İstanbul'a su sağlayan barajlardaki son durum ise 20 Ekim 2023 tarihinde söyle; Ömerli %45, Darlık %32.54, Elmalı %16.56, Terkos %10.47, Alibey %23.19, Büyükçekmece %4.18, Sazlıdere %6.36, Istrancalar %20.07, Kazandere %5.77, Pabuçdere %3.32 seviyesindedir.

barajlarin-son-durumu.jpg

Son yağmurlar en çok Istrancalar barajına yaradı

İstanbul ve çevre illerde 17 Ekim'den bu yana yağan sağanak yağışlar en çok Kırklareli'nde bulunan Istrancalar Barajı'nı olumlu anlamda etkiledi. 17 Ekim 2023 tarihinde 17.5 doluluk oranı görülen barajda bugünkü verilere göre %20.07 olarak kayıtlara geçti. Yani son yağışlar Istrancalar Barajını %3.02 oranında katkı sağlamış oldu.

İlgili Haberler

Kaynak:Nihan KONYALI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.