6 Ekim İstanbul’da okullar tatil mi? İstanbul’un Kurtuluşu okullar açık mı 6 Ekim 2023 Cuma

6 Ekim İstanbul’da okullar tatil mi? İstanbul’un Kurtuluşu okullar açık mı 6 Ekim 2023 Cuma
İstanbul’un Kurtuluşu’nun 100. yıldönümü olan 6 Ekim 2023 Cuma günü okulların açık olup olmadığı merak konusu oluyor.

İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşu her yıl 6 Ekim günü özel törenlerle kutlanıyor. Megakentte yaşayan milyonlarca öğrenci ve veli ise bu özel günde okulların tatil olup olmayacağını merak ediyor. Peki 6 Ekim 2023 Cuma günü İstanbul’da okullar tatil mi? İstanbul’un Kurtuluşu’nun yıldönümünde okullar açık mı? İşte yanıtı…

6 Ekim günü ne kutlanıyor?

İstanbul’un Kurtuluşu’nun 100. yıldönümü 6 Ekim 2023 günü kutlanacak. 6 Ekim günü bu sene Cuma gününe denk geliyor. Hafta içi bir güne denk gelen yıldönümü nedeni ile 6 Ekim Cuma günü okulların açık olup olmayacağı araştırılıyor.

6 Ekim resmi tatil mi?

İstanbul’un Kurtuluşu’nun yıldönümünün kutlandığı 6 Ekim günü, resmi tatiller arasında yer almıyor. Bu nedenle 6 Ekim Cuma günü İstanbul’da okulların tatil olması beklenmiyor.

6 Ekim 2023 okullar tatil mi?

Okulların yanı sıra 6 Ekim 2023 Cuma günü resmi dairelerin, bankaların ve noterlerin de normal mesailerine devam etmeleri öngörülüyor.

6 Ekim İstanbul’un Kurtuluşu’nun önemi ne?

Bundan tam 100 sene önce 6 Ekim 1923 günü Şükrü Nail Paşa komutasındaki 3. Kolordunun İstanbul’a girmesiyle kent 4 yıl 10 ay 23 gün süren düşman işgalinden kurtuldu. Bu nedenle 6 Ekim günü İstanbul’un Kurtuluşu olarak her yıl kutlanmaktadır.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.