05 Ekim Perşembe İstanbul Baraj Doluluk Oranı 2023 | Barajların aktif doluluk oranı ne?

05 Ekim Perşembe İstanbul Baraj Doluluk Oranı 2023 | Barajların aktif doluluk oranı ne?
İstanbul'da kuraklık devam ederken megakentte yaşanan su kesintileri artış göstermesiyle korkutucu tablo hala devam ediyor. Peki İstanbul'a aktif doluluk oranı ne kadar? Merak edilen soruların yanıtı ve barajların son durumu haberimizde..

İSKİ tarafından her gün İstanbul'un birçok ilçesinde saatler süren su kesintilerinin artış göstermesi ile tedirgin bekleyiş devam ediyor. Havaların güneşli seyretmesiyle barajları olumsuz yönde etkilemesi kentte yaşayanları susuz kalma noktasında epey korkutuyor. Peki 05 Ekim 2023 Perşembe günü İstanbul'daki barajların son durumu nedir? Baraj doluluk oranı yüzde kaç? İşte merak edilen soruların yanıtı ve barajlarla ilgili merak edilen aktif doluluk oranı..

05 Ekim Perşembe İstanbul Baraj Doluluk Oranı 2023

İstanbul'da geçtiğimiz hafta kuvvetli yağışlar barajlara yaramış olsa bile son veriler hala yetersiz seviyede. İSKİ tarafından her geçen gün su kesintilerinin artmaya başlamasıyla tedirgin olan İstanbullular barajların son durumunu sıklıkla takip ediyor. Alınan son verilere göre baraj doluluk oranı 05 Ekim 2023 Perşembe günü %23.5 seviyesinde olduğu belirtildi.

İstanbul'daki barajların aktif doluluk oranı ne?

İstanbul'a su sağlayan barajların kuraklıkla mücadelesi sürerken 05 Ekim 2023 tarihli verileri ise şöyle;

Ömerli %49.96, Darlık %35.11, Elmalı %17.19, Terkos %12.37, Alibey %24.88, Büyükçekmece %4.51, Sazlıdere %9.4, Istrancalar %14.97, Kazandere %3.51 Pabuçdere %3.25 seviyesindedir.

En fazla su doluluk oranı Ömerli Barajında

Birçok baraj kurumaya başlamasıyla birlikte Ömerli barajında en fazla su bulunan baraj oluyor. Ömerli %49,96 seviyesinde görülmesi Anadolu Yakası'nda su sıkıntısı henüz görülmüyor. Fakat Avrupa Yakası'nın susuz kalmaması için Ömerli Barajı'ndan su takviyesi yapılıyor.

İstanbul'da bu hafta yağmur yağacak mı?

İstanbul'da bu haftasonuna kadar yağış beklentisi şuan için bulunmuyor. Fakat 09 Ekim 2023 Pazartesi günü İstanbul'da %70 oranında yağmur yağma olasılığı bulunuyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Nihan KONYALI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.