Yarın resmi tatil mi? 6 Ekim İstanbul’un Kurtuluşu’nun yıldönümünde okullar, bankalar, noter, PTT, kargolar açık mı 2023?

Yarın resmi tatil mi? 6 Ekim İstanbul’un Kurtuluşu’nun yıldönümünde okullar, bankalar, noter, PTT, kargolar açık mı 2023?
İstanbul’un Kurtuluşu’nun kutlandığı 6 Ekim günü kentteki okulların ve devlet dairelerinin açık olup olmadığı araştırılıyor.

İstanbul’un Kurtuluşu’nun 100. yıldönümü 6 Ekim 2023 Cuma günü kutlanacak. Törenlerle ve çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan bu özel günün resmi tatil statüsü taşıyıp taşımadığı merak ediliyor. Özellikle öğrenciler ve veliler 6 Ekim Cuma günü okulların açık mı, yoksa tatil mi olduğunu soruşturuyor. Öte yandan devlet dairelerinde, bankalarda, noterlerde veya kargolarda işleri olanlar da 6 Ekim 2023 Cuma günü bu yerlerin kapalı olup olmadığını merakla araştırıyor. Peki 6 Ekim resmi tatil mi, yarın İstanbul’da okullar ve resmi daireler kapalı mı? İşte yanıtı…

6 Ekim 2023 İstanbul'un Kurtuluşu resmi tatil mi?

İstanbul’un düşman işgalinden kurtulduğu tarih olan 6 Ekim’in yıl dönümü her sene kutlanıyor. 6 Ekim 1923 tarihinde işgalden kurtulan İstanbul bu yıl 100. kurtuluş yıldönümünü kutlamaya hazırlanıyor.

6 Ekim Cuma okullar tatil mi?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve farklı kurumların düzenleyeceği organizasyonlar ve konserlerle kutlanacak bu özel gün resmi tatil olarak kabul edilmiyor. 6 Ekim İstanbul’un Kurtuluşu’nun yıldönümü resmi tatil sayılmadığı için okullar ve devlet daireleri açık.

İstanbul'un Kurtuluşu 6 Ekim bankalar, hastaneler açık mı?

Resmi daireler, bankalar ve noterler normal mesai süreçlerine devam 6 Ekim Cuma günü de devam edecek. Öte yandan kargolar ve PTT de mesai saatleri arasında açık olarak hizmet verecek.

Yine devlet hastaneleri, diğer kamu kuruluşları da mesailerine devam ederken Borsa İstanbul da işlem görmeye devam edecek.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.