Acillerde patlama

Acillerde patlama
İnfluenza, RSV, Rinovirüs gibi Kovid dışındaki diğer virüs enfeksiyonlarının iki yıl sonra yeniden mevsimsel salgınlara yol açmasıyla, çocuk acillere başvurularda patlama yaşanıyor.

Başakşehir Belediye Meclisi'nin ocak ayı oturumlarında belediyenin arsa alımı yapabilmesi için oyçokluğu ile karar alındı. Satın alınacak arsalar, Kanal İstanbul projesi nedeniyle artık kullanılamayacak olan Sazlıdere Barajı'nın kıyısında, kanal manzaralı bir noktada yer alıyor.

Satın alınacak 3 arsanın toplam büyüklüğü yaklaşık 27 bin metrekare. Yeni yapı alanı imarına sahip olan arsalar tapuda “tarla” niteliğinde gözüküyor. Arsalar için ödenecek bedel daha sonra takdir komisyonu tarafından belirlenecek.

Fiyat belli değil

Çoğu aile, kovid paniği ile soluğu acillerde alıyor, doktor tedavisini düzenleyip evine gönderdikten sonra ateşi düşmediği için bazen aynı gün içinde iki üç kez acile tekrar başvuruyor. Bazı hastanelerin çocuk acillerine günlük 2 bine yakın başvuru olduğuna dikkat çeken uzmanlar, doktor tedavisi düzenledikten sonra 48 saat içinde ateşi düşmedi diye çocuğu tekrar acile getirmenin gereksiz olduğunu, ateşin ailelerde panik yaratmaması gerektiğini vurguluyor.

Daha çok görülüyor

Pandemi önlemlerinin gevşemesiyle beraber yeniden sahneye çıkan Kovid dışı virüs enfeksiyonları, bu yıl en çok çocuğu olan ailelerde panik yarattı. Çoğu zaman Kovid korkusu ile soluğu acillerde alan ebeveynler, tedavi verildikten sonra evde ateş düşmedi diye tekrar tekrar acile başvurunca, çocuk acil kliniklerinde yığılmalar başladı. Türkiye'nin en büyük pandemi merkezlerinden biri olan Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Acil ve Çocuk Sağlığı Hastalıkları Klinik Şefi Prof. Dr. Şirin Güven, çocuklarda Kovid'e bağlı hastaneye yatışların bu yıl çok yüksek olmadığına işaret ederek, diğer virüs enfeksiyonlarının daha çok görüldüğünü söyledi.

Panik yapıyorlar

Acillere başvurularda en çok aynı gün içinde iki üç kez gelenlerin dikkat çektiğini söyleyen Prof. Dr. Güven, sırf bu yüksek ateş paniği nedeniyle, kendi kliniklerine başvuran aileler için özel olarak broşür hazırladıklarını söyledi. Düven, "Çocuk, doktor tarafından muayene edilip ateş düşürücü tedavisi ile eve gönderiliyor. Ama ateşi düşmedi diye aynı gün içinde iki üç kez hastaneye tekrar getiriliyor. Çocuğun durumunda ekstra kötüleşme olmadıkça tekrar acile gidilmesine gerek yok. Virüs enfeksiyonlarında zaten semptomatik tedaviler dışında bir şey uygulanmaz. Aileler endişe etmeden çocukların ateşini ılık duş, ateş düşürücü gibi önlemlerle evde takip etmeli" dedi.

DHA

Mecliste oya sunulan teklifte, Başakşehir Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü'nün, “Yenişehir Rezerv Yapı Alanı-Kanal İstanbul” projesi kapsamında kalan Kayabaşı'ndaki kentsel dönüşüm çalışmalarında kullanılmak üzere satın alma işlemleri yapılması talebi yer aldı. Teklifte; rezerv yapı alanı (yeni yapı alanı) içinde kalan yaklaşık 4 bin metrekarelik 1292 sayılı parsel, 6 bin metrekarelik 639 sayılı parsel ve 17 bin 421 metrekarelik 569 sayılı parsellerin satın alınabilmesi için başkanlık olurunun alındığı kaydedildi. Bu konuda meclis kararı alınması istendi. Taşınmaz satın alma teklifi mecliste AK Parti-MHP grubunun oyları ile kabul edildi. CHP ve İYİ Parti karara karşı çıktı.

CHP'li Meclis Üyesi Beyzade Kayabaşı, “Arsanın bedelinin takdir komisyonu ve encümen tarafından belirleneceğini söylediler. Biz yetkimizi, takdir komisyonuna devretmeyi doğru bulmadık. Ve karara ‘hayır' oyu kullandık” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.