Ayasofya'nın üst katına Türklerin alınmadığı iddiası kafaları karıştırdı

Ayasofya'nın üst katına Türklerin alınmadığı iddiası kafaları karıştırdı
İstanbul'da Ayasofya'nın yabancı turistlere 25 euro olması ile birlikte Türk vatandaşlarının üst kata alınmaması üzerine bir kişi, biletimi aldım üst kata çıkıyorum deyince ortalık birbirine girdi.

İstanbul'da Ayasofya-i Kebir-i Cami'nin önünde uzun kuyruklar oluşması ve yabancı turist akınına uğramasının ardından Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yabancı turistlere girişlerin ücretli olacağını duyurmuştu.

15 Ocak 2024 tarihinden itibaren başlayan uygulamada oldukça dikkat çekmiş ve 25 euronun lira fiyatı 850 TL olarak belirlenmişti. Bu sabah sosyal medyada bir kullanıcının çektiği videoda Ayasofya'nın üst katına Türk vatandaşlarının alınmadığını iddia etmesi gün boyunca konuşuldu.

"Ayasofya'nın üst katına Türkler çıkamıyor"

Bir vatandaşın çektiği videoda, Türk vatandaşı olup 25 euro verseniz bile üst kata kesinlikle çıkılamıyor sözleri herkesin tepkisini çekmişti. O iddiaların ardından Türk vatandaşı olan başka bir kadın ise, parasını ödeyerek üst kata çıkacağını söyledi.

zlem-dogan.jpeg

Özlem isimli kişinin bu sözleri yeni bir tartışma konusu olurken, olayın gerçek yüzü ise önümüzdeki günlerde netlik kazanacağa benziyor. Yaşanan olay ve iddialar üzerine yetkililerden ve bakanlık tarafından herhangi bir açıklama gelmedi.

İlgili Haberler

Kaynak:Hüsamettin Ozan Aslan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.